Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-07-2020

Next Waste Dimension - The Delta Machine
Jaar van release: 2002
Next Waste Dimension - The Delta Machine
Geschiedenis
Next Waste Dimension is een band bestaande uit drie leden die old school death metal samensmelten met een moderne techno synthesizer sound. Het verhaal begint in het jaar 2000 wanneer drummer Jorik Tijssen, zanger/gitarist Rikkert Achtereekte en bassist/toetsenist Niels Achtereekte besluiten een groovy death metal band te beginnen.
Zij speelden reeds eerder samen in diverse bands en projecten en besloten nu hun krachten te bundelen om te werken aan een combinatie van heavy gitaar werk, groovy drums, death grunts, bas en techno synths. Door het zware gitaarwerk niet alleen te combineren met atmosferische geluiden maar ook met analoge synths wordt de muziek energiek en krachtig. De nummers variŽren qua stijl en tempo, maar hebben allen een duidelijk samenhangend geluid.

De cd zelf
Ik moet eerlijk zijn, ondanks dat mijn smaak in de gothic en black metal wereld ligt is het wel even wennen. Maar als je er eenmaal naar luistert merk je dat er niet zo heel veel verschil zit met de symphonische metal. Het klinkt allemaal lekker vloeiend.
De nummers zijn voornamelijk snelle rifs met een grunt stem gemixt met synthesizer, de afwisseling is ook goed en de nummers niet gaan vervelen.

Er zijn echter wel wat kleine nadeeltjes, de muziek klinkt nogal dof opgenomen zodat het lijkt alsof je enkel een middentoon hoort. Het missen van een zware bas is ook zeer jammer omdat er stukken inzitten waarbij gitaar en drums mooi samenspelen, maar die nogal zwak klinken daardoor.
De stem wisselt ook niet af, de toonhoogte blijft hetzelfde en maar in een nummer (nummer 3, I_Am_Energy) wisselt de stem af met die van iemand anders.

Aardige cd, maar helaas nog net niet wat het zou moeten zijn. Maar voor de prijs van maar 7 EURO is het een een leuke afwisseling voor in je cd ollectie..

Playlist van de Delta Machine Promo cd:
> Opaque
> Technofobia
> I_am_energy
> 1st_encounter

Score: 70 / 100

Reviewer: Elect
Toegevoegd: 4 februari 2002

[ Terug naar de Album Reviews ]

Next Waste Dimension - The Delta Machine
Reactie van groovegrinder op 05-02-2002 om 08:09u
Score: 100 / 100

Bedankt voor de review! Even voor de goede orde: jullie hebben het hier dus over de PROMO (4 nummers+cd-rom track EUR 2,50). Mensen kunnen natuurlijk beter onze DEMO (8 tracks EUR 7,00) bestellen. De nummers die in de review besproken zijn kunnen beluisterd worden op www.mp3.com/nextwd Cheerz!

Next Waste Dimension - The Delta Machine
Reactie van DaKonium op 23-02-2002 om 05:42u
Score: 80 / 100

hmm...ik had de review al bijna af :)

idd een hele goede cd, al moet ik zeggen dat ze op hun optrden in Zoetermeer iets beter klonken omdat de synthesizer iets zachter klonk, dan komen de 'echte' instrumenten ook wat beter uit.
zet 'm op jongens!!