Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-01-2020

Concert Reviews


Fenris, Dodenkrocht en Adversarius
Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste fijne optredens staan alweer geroosterd. Zo heeft het charmante undergroundcafÚ- en podium Little Devil, op een steenworp afstand van station Tilburg, de primeur om het eerste weekend van het nieuwe jaar in te luiden met drie doorgewinterde, Nederlandse blackmetalbands. Wie het nieuwe jaar wil beginnen met een portie klanken die net zo zwartgeblakerd is als de straten van de Nederlandse steden na het traditionele vuurwerkinferno, kan op vrijdag 3 januari zijn heil zoeken in Tilburg, waar Fenris, Dodenkrocht en Adversarius op de planken staan.

Hedon Zwaar Nieuwjaar 2020
Het begint inmiddels een traditie te worden. Hedon te Zwolle opent al vroeg in het jaar haar deuren voor metalheads onder de noemer Hedon Zwaar Nieuwjaar. Op twee podia verzorgen bands uit binnen- en buitenland muzikaal vuurwerk en proost het publiek op een gezond en muzikaal nieuwjaar. Deze editie zijn Enthroned en Schammasch de grote namen. Daarnaast zijn er nog vijf bands die acte de prÚsence geven.

Queensr che, Firewind en Dark Sky Choir
In augustus stond Queensr che op Into The Grave, op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Aldaar maakte de ervaren muzikanten een degelijke, maar tevens wat routineuze indruk. Queensr che komt beter tot zijn recht tijdens clubtours, zoals die van vanavond in Hedon. De grote zaal van het evenementencomplex te Zwolle is vandaag uitverkocht. De Amerikanen nemen Firewind en Dark Sky Choir mee op reis.

Januari 2020:

December 2019:

November 2019:

Oktober 2019:

September 2019:

Augustus 2019:

Juli 2019:

Juni 2019:

Mei 2019:

April 2019:

Maart 2019:

Februari 2019:

Januari 2019: