Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2020

Interviews


Numenorean
Het Canadese postblackmetalgezelschap Numenorean heeft afgelopen jaar met Adore een klapper van een plaat uitgebracht. Het emotioneel intense en muzikaal sterke album heeft duidelijk gemaakt dat dit een band is om in de gaten te houden. Dit leidde tot de eerste tour in Europa, wat tevens de eerste headlinetour van de band was. Voorafgaand aan het optreden in Terneuzen sprak ik met de praatgrage gitaristen Byron Lemley en Roger LeBlanc over het album, het schrijfproces, openheid en nog veel meer.
Porselain
Porselain ... nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want het is een nieuwe band die experimentele muziek maakt en Kunst met een grote K schrijft. Het gaat bij dit kwartet verder dan alleen muziek. Artwork en aankleding zijn belangrijke aspecten binnen het totaalplaatje. Micky Huijsmans geeft er graag uitleg over en blikt tevens terug op haar verleden bij End Of The Dream. Tevens zet de Bossche zangeres uiteen wat er zo gaaf is aan Billie Eilish en dingen zelf doen.
The Dirty Denims
De Nederlandse happy hardrockformatie The Dirty Denims brengt binnenkort zijn derde ep, getiteld Ready, Steady, Go! - Part 1, uit met daarop zes aanstekelijke rocksongs die doen denken aan de jaren zeventig en tachtig. Over onder meer het nieuwe werk, de geschiedenis van de groep, het artwork en het nummer Thunder From Down Under stelde ik zangeres Mirjam Sieben een aantal vragen.

Januari 2020:

December 2019:

November 2019:

Oktober 2019:

September 2019:

Augustus 2019:

Juli 2019:

Juni 2019:

Mei 2019:

April 2019:

Maart 2019:

Februari 2019:

Januari 2019:


Er zijn 1189 interviews op Metalfan.nl