Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-07-2020

Next Waste Dimension - Rewire Reality
Jaar van release: 2007
Label: Under Her Black Wings Records
Next Waste Dimension - Rewire Reality
De laatste jaren ben ik elektronische muziek veel meer weten appreciren. Een portie breakcore, een vette psytrance-stamper of wat lekker geserveerde drum n bass gaat er hier tegenwoordig wel in. Jammer genoeg heeft het grootste gedeelte van het metalpubliek nog steeds vooroordelen over dit soort muziek en misschien kan een band als Next Waste Dimension daar wel verandering in brengen.

Deze Nederlanders mixen namelijk al wat jaren elektronische dance muziek met lekkere melodieuze en groovy thrash/death. En dat leverde al enkele leuke mini cds op. En in die releases schuilt het enige negatieve dat ik over het debuut Rewire Reality kan melden; we kennen al een deel van de songs op dit album van vorige releases. Misschien niet erg voor mensen die de band niet kennen, maar wel voor de liefhebbers die al Next Waste Dimension in huis hebben.

De songs zijn goed geproduceerd en er komen genoeg verrassingen langs om de tocht interessant te laten blijven. Zelf zou ik graag zien dat NWD nog mr elektronische elementen in haar muziek zou verwerken, maar nu hoop ik vooral dat meer metalheads deze band ontdekken en misschien zich dan ook gaan verdiepen in de wereld van elektronica.

Tracklist:
1. Opaque
2. Zephyr
3. The Forgotten
4. 1st Encounter
5. Stamina
6. Distorted
7. Nervewrecker
8. Dead Soil
9. I Am Energy
10. Force Fed Greed
11. Opaque (bonus video)

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 juli 2007

[ Terug naar de Album Reviews ]

Next Waste Dimension - Rewire Reality
Reactie van XnegativeX op 30-07-2007 om 06:33u

Waarom moeten fans van metal toch altijd naar andere soorten muziek luisteren?
Het lijkt me juist dat metal fans een van de meest open-minded muziekfans zijn die er op deze planeet rondlopen. Ik gok bijvoorbeeld dat een fan van klassieke muziek of van jazz niet zo blij was geweest met dance invloeden in zijn/haar favoriete muziek. Maar bij metal kan het heel goed. Dat bewijst N.W.D. hier maar weer.

Next Waste Dimension - Rewire Reality
Reactie van Een Metalfan op 30-07-2007 om 13:45u

Jazz en dance wordt heel veel gemixt! En genoeg alternatieve breakcore artiesten die klassieke muziek vermengen en omgekeerd.

Val alle subculturen die ik ken, is de metalwereld imo zeker niet de meest open minded gerichte.