Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete rock- of metalsong uit het jaar 2006?

Amon Amarth - Cry Of The Black Birds
Amorphis - House Of Sleep
Ancient Rites - Templar
Celtic Frost - A Dying God Coming Into Human Flesh
Delain - The Gathering
Dragonforce - Through The Fire And Flames
God Dethroned - Hating Life
Hatebreed - Destroy Everything
In Flames - Come Clarity
Iron Maiden - For The Greater Good Of God
Kataklysm - Crippled And Broken
Killswitch Engage - My Curse
Lamb Of God - Walk With Me In Hell
Legion Of The Damned - Legion Of The Damned
Lordi - Hard Rock Hallelujah
Mastodon - Crystal Skull
Megadeth - Gears Of War
Motörhead - God Was Never On Your Side
My Dying Bride - To Remain Tombless
Sabaton - Attero Dominatus
Satyricon - K.I.N.G.
Slayer - Cult
Stone Sour - Through Glass
Tool - Vicarious
een andere kraker uit 2006

[ Uitslag | Enquêtes ]

    4 mei:
  • Dool
  • 7 mei:
  • Pvris en Scene Queen
  • VV (Ville Valo) en Zetra
  • 8 mei:
  • Bongzilla
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • 9 mei:
  • Bongzilla
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • Hemelvaartse Herrie
  • Huginns Awakening Fest
  • Pvris en Scene Queen
  • Tyketto
  • Xandria
  • 10 mei:
  • Crypta, Nakkeknaekker en Plaguemace
  • Edward Reekers The Liberty Project
  • Huginns Awakening Fest
Kalender
Vandaag jarig:
  • Anna (Operatika) - 44
  • Davide La Rosa (Daedalus) - 45
  • Dick Dale† - 87
  • Gary Holt (Exodus) - 60
  • Juppe Sutela (To/Die/For) - 47
  • Kenichiro Fukui (The Black Mages) - 64
  • Mick Mars (Mötley Crüe) - 73
  • Oskar Montelius (Sabaton) - 44
  • Will Mecum (Karma To Burn)† - 52

Vandaag overleden:
  • Adam "MCA" Yauch (Beastie Boys) - 2012
Voormalig Saxon-bassist krijgt forse gevangenisstraf

Geplaatst op 12-04-2024 om 19:11u.

Volgens BBC News, de nieuwsafdeling van de Britse publieke omroep, is Steve Dawson gisteren (donderdag 11 april) door de rechtbank in Sheffield veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Volgens BBC News gaat hij zes jaar de bak in, sommige andere media hebben het over een periode van vijf jaar. De voormalige bassist van Saxon zou begin jaren negentig herhaaldelijk een zesjarig meisje hebben misbruikt. Hij is schuldig bevonden aan vier gevallen van aanranding van een kind van jonger dan veertien jaar. De inmiddels 72-jarige muzikant was vanaf de oprichting bij Saxon betrokken, maar werd in 1986 ontslagen. Toen Dawson zijn verachtelijke misdaden pleegde, was hij dus al geruime tijd geen lid meer van de invloedrijke heavymetalband. Vanaf 1996 was hij met een ander voormalig Saxon-lid, gitarist Graham Oliver, regelmatig actief onder de naam Oliver/Dawson Saxon.

Voormalig Saxon-bassist krijgt forse gevangenisstraf

Reacties...

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Charlotte Wessels komt met derde soloplaat

Geplaatst op 12-04-2024 om 17:22u.

Charlotte Wessels komt in september met haar derde soloplaat. De titel van het nieuwe album van de voormalige Delain-zangeres is nog even geheim, maar ze wordt op de plaat ondersteund door gitarist Timo Somers (ex-Delain), bassist Otto Schimmelpenninck van der Oije (ook ex-Delain) en drummer Joey Marin de Boer (je raadt het al, ex-Delain), evenals toetseniste Sophia Vernikov. Daarnaast bevat het album arrangementen van Vikram Shankar (Silent Skies, Pain of Salvation) en cello van Elianne Anemaat. De releasedatum staat op 20 september, maar volgende maand komt de eerste single The Exorcism al uit. Op 4 oktober staat Charlotte met haar band in TivoliVredenburg te Utrecht.

Charlotte Wessels komt met derde soloplaat

Reacties...
Review: Nuclear Tomb - Terror Labyrinthian

Geplaatst op 12-04-2024 om 12:00u.

Wat krijg je als je Sodom, Nuclear Assault, Death en Coroner in een grote mixer gooit, door elkaar husselt, en er daarna een nieuwe band van kneedt? Het antwoord is: Nuclear Tomb. Deze formatie uit Baltimore levert met Terror Labyrinthian een aanstekelijk potje death-thrash van den ouden stempel af. De heren steken hun invloeden niet onder stoelen of banken, en weten er een aardig herkenbaar en samenhangend geheel van te maken. Soms zijn de nummers wat meer thrashy, zoals Obsoletion en Vile Humanity, soms neigen ze meer naar Coroner, zoals Terror Labyrinthian, dat hier en daar ook nog aan het vroege Morbid Angel doet denken. Daarnaast is op het album ook een duidelijke affiniteit met progressive thrash à la Voivod waar te nemen, zoals in Manufacturing Consent.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Nuclear Tomb - Terror Labyrinthian

Lees verder...

Pitfest

Weer nieuwe Within Temptation-single over oorlog in Oekraïne

Geplaatst op 12-04-2024 om 09:30u.

Het laatste album Bleed Out van Within Temptation is nog niet heel lang uit, maar de band heeft nu alweer een gloednieuwe single uit die daar niet opstaat. A Fool's Parade handelt over de oorlog in Oekraïne en heeft een gastbijdrage van Oekraïense zanger Alex Yarmak. Voor de opnames van de videoclip ging Within Temptation-frontvrouw Sharon Den Adel naar Kyiv. De opbrengst van de single zal gaan naar Music Saves UA, een nonprofit-organisatie die in Oekraïne hulp biedt aan mensen in nood.

Reacties...
Veertiende album van Evergrey

Geplaatst op 12-04-2024 om 09:00u.

De mannen van Evergrey hebben hun veertiende studioalbum aangekondigd. De nieuwe plaat heeft de depressieve titel Theories Of Emptiness en verschijnt op 7 juni. De eerste single is het uptempo Falling From The Sun, waarbij de videoclip werd opgenomen met regisseur Patric Ullaeus. In november is Evergrey te zien op het Brainstorm Festival in Apeldoorn.

Lees verder...
Beyond The Pale heeft eerbetoon aan dB's opnieuw opgenomen

Geplaatst op 12-04-2024 om 08:30u.

Beyond The Pale heeft het eerbetoon Storm En Drift aan dB's opnieuw opgenomen. De song werd origineel opgenomen voor een compilatiealbum voor het Utrechtse poppodium, maar de nieuwe versie zal staan op de debuut-EP getiteld Monument In Time die op 27 april zal uitkomen. De bijbehorende videoclip is dan in en op dB's opgenomen.

Reacties...
Nieuwe video van Kerry King

Geplaatst op 12-04-2024 om 07:47u.

Volgende maand komt het solodebuut From Hell I Rise van Kerry King uit. Hiervoor heeft de Slayer-gitarist niemand minder dan zanger Mark Osegueda (Death Angel), drummer Paul Bostaph (Slayer), gitarist Phil Demmel (ex-Machine Head) en bassist Kyle Sanders (Hellyeah) weten te strikken. Eerder al verscheen de eerste single Idle Hands, nu is er een video bij het nummer Residue. Het solodebuut van King verschijnt op 17 mei. Op 3 juni staat hij met zijn band in Poppodium 013 in Tilburg, een dag later in het Muziekcentrum in Enschede. Ook staan de mannen op vele festivals, waaronder Graspop en Hellfest.

Lees verder...
Voormalige Kayak-zanger/drummer overleden

Geplaatst op 11-04-2024 om 16:17u.

Max Werner is eergisteren, dinsdag 9 april, op zeventigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn voormalige band Kayak bekendgemaakt. Werner was in de jaren zeventig leadvocalist op de eerste vijf albums van de Nederlandse progrockers. Tevens bespeelde hij de mellotron. Later switchte de in Hilversum geboren muzikant van de zangmicrofoon naar zijn favoriete instrument, het drumstel (en percussie), totdat Kayak begin jaren tachtig uit elkaar ging.

De groep haalde in eigen land met negen singles de Top 40, zoals Mammoth, Chance For A Lifetime, Starlight Dancer en Ruthless Queen. Ook de langspelers van Kayak verkochten uitstekend. Als solo-artiest bracht Max Werner vier studio-albums uit en scoorde hij in 1981 een wereldwijde hit met de single Rain In May. Ook was Max actief met Ekseption. In 2000 bracht hij met Kayak (als leadzanger) nog het comebackalbum Close To The Fire uit. Na de bijbehorende tournee moest de markante vocalist de groep helaas verlaten in verband met gezondheidsproblemen.

Voormalige Kayak-zanger/drummer overleden

Reacties...
Review: Merrimack - Of Grace and Gravity

Geplaatst op 10-04-2024 om 21:35u.

2024 markeert officieel het dertigjarig jubileum van Merrimack. De Franse blackmetalband is in die periode overigens lang niet altijd even actief geweest - het debuutalbum Ashes Of Purification verschijnt zelfs pas in 2002 - maar staat altijd wel garant voor een bovengemiddelde kwaliteit. Zeker sinds nieuwe frontman Vestal (Marc Obregon) op het in 2012 uitgebrachte The Acausal Mass zijn opwachting maakt, is de muziek van het kwintet meer en meer opgeschoven richting orthodoxe wateren waarin de geest van Watain, Funeral Mist en Mütiilation rondwaart. Dat is wellicht niet de meest originele stijl, maar de groep compenseert dat met gedrevenheid en sterke composities.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Merrimack - Of Grace and Gravity

Lees verder...
Review: Malphas - Portal

Geplaatst op 09-04-2024 om 18:15u.

Malphas is afkomstig uit het Amerikaanse Philadelphia en werd opgericht in 2012. Toch is de band met Portal pas toe aan de tweede langspeler, de opvolger van het in 2018 verschenen The 39th Spirit. Malphas tapt uit verschillende metal-vaatjes, wat het niet eenvoudig maakt om precies te omschrijven met welk subgenre we hier te maken hebben. Als ik een omschrijving zou moeten geven, dan zou ik zeggen dat het hier gaat om symphonic blackened melodeath, een combinatie van Wintersun en Sceptic Flesh.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Malphas - Portal

Lees verder...
Firehouse-zanger overleden

Geplaatst op 08-04-2024 om 09:31u.

C.J. Snare is enkele dagen geleden, op vrijdag 5 april, overleden aan een hartstilstand. De zanger van de Amerikaanse hardrockers Firehouse was de afgelopen jaren enkele malen geopereerd wegens darmkanker en hoopte te kunnen herstellen en terugkeren op het podium. Als mede-oprichter en voornaam songwriter van Firehouse scoorde hij zeven Amerikaanse hitsingles, die de Billboard Hot 100 haalden. De powerballades Love Of A Lifetime en When I Look Into Your Eyes penetreerden zelfs de Top 10 van de Amerikaanse singleschart. Na de opkomst van grunge begin jaren negentig bleef de glammetalgroep met name in Azië populair. Snare was tevens actief met Maxx Warrior, Rubicon Cross en Scrap Metal, en als solo-artiest. Hij is 64 jaar oud geworden.

Firehouse-zanger overleden

Reacties...
Tijdschema Graveland festival bekend

Geplaatst op 08-04-2024 om 08:00u.

Het Graveland festival heeft het tijdschema bekendgemaakt. Op vrijdag 24 mei staan onder meer Dool, Tsjuder, Centinex en afsluiter Tiamat op het programma, terwijl op zaterdag 25 mei Carcass het licht uit doet. Die dag kun je ook genieten van Necrophobic, Wolves In The Throne Room, Gaerea en Mortiferum, om er maar een paar te noemen. Het hele tijdschema zie je hieronder. Kaarten kosten 99 euro en zijn verkrijgbaar via www.graveland-fest.com.

Tijdschema Graveland festival bekend

Reacties...
Review: Neal Morse - The Restoration - Joseph: Part Two

Geplaatst op 07-04-2024 om 21:00u.

Er zijn in dit leven slechts enkele zekerheden die ieder jaar terugkeren. De vier seizoenen die samen de cyclus van een jaar vormen bijvoorbeeld. De blauwe enveloppe van de belastingdienst die in het voorjaar op de deurmat ploft. Ook in muzikaal opzicht zijn er dergelijke zekerheden. Zoals de zekerheid dat de Amerikaanse progressieve multi-instrumentalist en zanger Neal Morse materiaal uitbrengt. Is het niet een nieuw album met zijn sterrenensemble onder de noemer The Neal Morse Band, dan betreft het wel een solo-album, een bijdrage bij een ander project of een van de vele livereleases. En ondanks de enorme stroom aan releases zorgt ieder nieuw album voor een beduidend beter humeur dan die vermaledijde enveloppe.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Neal Morse - The Restoration - Joseph: Part Two

Lees verder...
Leden van o.a. Dark Tranquillity en Insomnium beginnen Cemetary Skyline

Geplaatst op 07-04-2024 om 20:45u.

Aan Dark Tranquillity en The Halo Effect heeft Mikael Stanne blijkbaar niet genoeg. De zanger is nóg een band begonnen. Deze heet Cemetary Skyline en is wat melodieuzer dan de twee genoemde bands. De andere bandleden zijn overigens ook niet de minste: gitarist Markus Vanhala (Insomnium), toetsenist Santeri Kallio (Amorphis), bassist Victor Brandt (ex-Entombed) en drummer Vesa Ranta (ex-Sentenced). Het eerste single heet Violent Storm, waarvan de videoclip werd opgenomen met Patric Ullaeus.

Reacties...
Taake in Eindhoven

Geplaatst op 07-04-2024 om 20:26u.

Het komt niet vaak voor dat een blackmetalconcert al ruim van tevoren uitverkoopt. De Noorse veteranen van Taake wisten er echter voor te zorgen dat het weinig zin had om onlangs op de bonnefooi naar Eindhoven te komen als de formatie rondom frontman Hoest neerstreek in de kleine zaal van Effenaar. Ongetwijfeld zullen de sterke supportacts in de vorm van Nordjevel en Theotoxin een handje hebben meegeholpen, maar het zal vooral de decennialange consistente kwaliteit van Taake zijn die veel liefhebbers naar het zuiden des lands heeft gelokt. Rik was erbij. Je kunt zijn verslag van deze avond hier lezen!

Taake in Eindhoven

Lees verder...
Zoeken
    1 mei:
  • Mons Veneris - Ascent Into Draconian Abyss
  • 3 mei:
  • Ancst - Culture Of Brutality
  • Crawl - Altar Of Disgust
  • Deliria - Phantasm
  • Feuerschwanz - Warriors
  • Mooch - Visions
  • Ossilegium - The Gods Below
  • The Last Element - Act I: Find Me In The Shadows
  • Vesseles - I Am A Demon
  • Wolves Don't Sleep - Fears & Fractures
  • 10 mei:
  • Coldborn - The Unwritten Pages Of Death
  • Crownshift - Crownshift
  • Desolus - System Shock
  • Flamekeeper - Flamekeeper
  • Sebastian Bach - Child Within The Man
  • Unleash The Archers - Phantoma
Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.