Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • 26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
  • 27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
Geen concerten bekend voor 23-05-2024.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Brent Muscat (Faster Pussycat) - 57
  • Georgina Biddle (Skyclad) - 54
  • Henry Meeuws (Casual Silence) - 53
  • John McBain (Monster Magnet) - 59
  • John Miles (The Alan Parsons Project)† - 75
  • Ken Owen (Carcass) - 54
  • Lorentz Aspen (Theatre Of Tragedy) - 46
  • Ron Lipnicki (Overkill) - 54
  • Steve Clark (Def Leppard)† - 64
  • Tanja Maul (Dawn Of Destiny) - 46
Leden van o.a. Dark Tranquillity en Insomnium beginnen Cemetary Skyline

Geplaatst op 07-04-2024 om 20:45u.

Aan Dark Tranquillity en The Halo Effect heeft Mikael Stanne blijkbaar niet genoeg. De zanger is nóg een band begonnen. Deze heet Cemetary Skyline en is wat melodieuzer dan de twee genoemde bands. De andere bandleden zijn overigens ook niet de minste: gitarist Markus Vanhala (Insomnium), toetsenist Santeri Kallio (Amorphis), bassist Victor Brandt (ex-Entombed) en drummer Vesa Ranta (ex-Sentenced). Het eerste single heet Violent Storm, waarvan de videoclip werd opgenomen met Patric Ullaeus.

Reacties...

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Taake in Eindhoven

Geplaatst op 07-04-2024 om 20:26u.

Het komt niet vaak voor dat een blackmetalconcert al ruim van tevoren uitverkoopt. De Noorse veteranen van Taake wisten er echter voor te zorgen dat het weinig zin had om onlangs op de bonnefooi naar Eindhoven te komen als de formatie rondom frontman Hoest neerstreek in de kleine zaal van Effenaar. Ongetwijfeld zullen de sterke supportacts in de vorm van Nordjevel en Theotoxin een handje hebben meegeholpen, maar het zal vooral de decennialange consistente kwaliteit van Taake zijn die veel liefhebbers naar het zuiden des lands heeft gelokt. Rik was erbij. Je kunt zijn verslag van deze avond hier lezen!

Taake in Eindhoven

Lees verder...
Uitslag enquête: de gaafste band op Jera On Air 2024

Geplaatst op 07-04-2024 om 16:31u.

De afgelopen zeven dagen stelden we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête van Metalfan.nl de vraag: "Wat is jouw favoriete act uit de line-up van Jera On Air 2024?" Dat leverde een spannende strijd op tussen de Amerikaanse formaties Biohazard en Suicidal Tendencies. De laatstgenoemde crossover thrashmetalband wint uiteindelijk nipt. Het brons gaat naar de Belgische trots Amenra. Dat een dergelijk buitenbeentje door jullie best gewaardeerd wordt op een punk-, hardcore- en metalcorefestijn als Jera On Air blijkt tevens uit de hoge noteringen voor popzanger George Baker en dance-act The Prodigy. Hieronder vind je de Top 10 van de uitslag, met tussen haakjes het percentage stemmen dat op de desbetreffende artiest werd uitgebracht. Jera On Air vindt dit jaar plaats van donderdag 27 t/m zondag 30 juni in Ysselsteyn. Alle informatie vind je op www.jeraonair.nl.

1. Suicidal Tendencies (10,7%)
2. Biohazard (10,5%)
3. Amenra (9,2%)
4. Dropkick Murphys (7,6%)
5. Body Count ft. Ice-T (7,4%)
6. Electric Callboy (6,9%)
7. Bad Religion (6,5%)
8. George Baker (6,1%)
9. The Prodigy (5,3%)
10. Tesseract (4,4%)

Uitslag enquête: de gaafste band op Jera On Air 2024

Reacties...

Pitfest

Nieuwe enquête: Wat is het beste album uit maart 2024?

Geplaatst op 07-04-2024 om 07:59u.

Gedurende de afgelopen maand is weer een flinke stapel interessante releases verschenen. De pollvraag van de frontpage-enquête van Metalfan.nl luidt de komende zeven dagen dan ook: "Wat is tot dusver jouw favoriete studio-album, dat in maart 2024 werd uitgebracht?" Uit de Benelux alleen al zagen we een indrukwekkend rijtje studio-albums voorbijkomen, waarvan we de cd's van Aborted, Dead Head, Doodseskader, For All We Know, Houwitser en Serpents Oath bij de keuze-opties hebben gezet. Internationaal waren er nieuwe langspelers van grote namen als The Black Crowes, Bruce Dickinson, Dragonforce, Exhorder, Judas Priest, Ministry, Sonata Arctica en While She Sleeps. Wat is jouw (voorlopige) favoriet uit maart 2024? Stemmen kan via de bijgaande link.

Wat is tot dusver jouw favoriete studio-album, dat in maart 2024 werd uitgebracht?

Staat jouw favoriet niet bij de voorgedrukte antwoordmogelijkheden? Stem dan s.v.p. op de optie "een ander album uit maart 2024" en vertel ons in een Facebook-reactie op wie jij wilt stemmen.

Nieuwe enquête: Wat is het beste album uit maart 2024?

Lees verder...
Uitslag poll: Wat vind je van de hoge ticketprijzen?

Geplaatst op 06-04-2024 om 20:41u.

Recent vroegen we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête van Metalfan.nl: "Heb je begrip voor de flink gestegen ticketprijzen, met name voor 'grote' concerten en festivals?" Jullie hadden de resultaten van deze poll nog tegoed. Uit de vele stemmen en (Facebook-)reacties maken we op dat een groot deel van de metalfans wel enig begrip kan opbrengen voor de gestegen prijzen, die onder meer het gevolg zijn van gestegen vervoers- en energiekosten en van personeelstekorten.

De prijsstijgingen hebben echter wel degelijk invloed op de keuzes die concertgangers maken, omdat de kosten van levensonderhoud eveneens fors zijn toegenomen en de portemonnees snel leeg raken. Bijna vijftig procent van de metalfans uit Nederland en Vlaanderen kiest dan ook voor de optie: "Ik kies mijn concerten en festivals nu heel zorgvuldig uit". Zo'n vijftien procent verzucht: "Tja, ik mopper er wel over, maar koop die kaartjes nog steeds." Een kleine vijf procent heeft helemaal geen problemen met de gestegen ticketprijzen.

Ongeveer een kwart van de reageerders heeft daarentegen weinig begrip voor de steeds hogere bedragen en weigert om nog naar van die dure concerten te gaan. Een paar procent van de metalfans bezocht sowieso al louter goedkope evenementen en wordt dus nauwelijks getroffen door de huidige situatie. Sommige reageerders wijzen er bovendien op dat niet alleen de prijzen voor entreebewijzen, maar ook voor het eten en drinken bij festivals en concerten de pan uitrijzen. Tevens wijst men op de vermeende monopoliepositie van Mojo/Live Nation. Die zou woekerprijzen in de hand werken, al blijven veel grote concerten en festivals opvallend genoeg toch snel uitverkopen.

Uitslag poll: Wat vind je van de hoge ticketprijzen?

Reacties...
Nieuw Powerwolf-album komt in juli uit

Geplaatst op 04-04-2024 om 16:50u.

Powerwolf zit nooit lang stil en verblijdt haar fans regelmatig met een nieuwe release of tournee. Op 26 juli verschijnt via het platenlabel Napalm Records alweer een kersvers studio-album, getiteld Wake Up The Wicked. Bijgaand vind je de tracklist en de door Zsofia Dankova vervaardigde albumhoes. Later volgen meer details. Via de eigen webstore van Powerwolf en de websites van Napalm Records en EMP/Large kun je het album alvast reserveren, in allerlei varianten. In oktober volgt de onvermijdelijke tournee ter promotie van Wake Up The Wicked, met onder meer concerten in AFAS Live (Amsterdam), Lotto Arena (Antwerpen), de Rockhal te Luxemburg en diverse locaties in de heimat van de Duitse powermetalband. Het voorprogramma wordt verzorgd door Hammerfall en Wind Rose. De kaartverkoop voor die shows is al een tijdje bezig.

Nieuw Powerwolf-album komt in juli uit

Lees verder...
Review: Madder Mortem - Old Eyes, New Heart

Geplaatst op 02-04-2024 om 19:44u.

Eindelijk staat Madder Mortem op ProgPower Europe, het festival in Baarlo dat later dit jaar plaatsvindt. De roep van de vaste kern, de zogenaamde ProgPower-familie, om de Noorse formatie naar het driedaagse rock- en metalevenement te halen, werd steeds sterker en kon niet meer genegeerd worden door de organisatie. De nominatie is meer dan terecht, want Madder Mortem maakt al jaren progressieve muziek in de ware zin van het woord.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Madder Mortem - Old Eyes, New Heart

Lees verder...
Uitslag enquête: De beste song van Hatebreed is...

Geplaatst op 01-04-2024 om 17:22u.

Afgelopen week stelden we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête van Metalfan.nl de volgende vraag: "Wat is jouw favoriete song van Hatebreed?" Dat leverde een duidelijke winnaar op. De granaat Destroy Everything uit 2006 sleepte bijna dertig procent van de stemmen in de wacht. Dat op internet een grappig, populair kattenfilmpje circuleert met dit nummer als soundtrack heeft allicht geholpen. Op ruime afstand gaat het zilver naar de metalcore-hymne I Will Be Heard uit 2002. De derde plek is voor Live For This (2003). Hieronder vind je de Top 10 van de uitslag. We zijn benieuwd of Hatebreed al deze krakers komende zomer gaat spelen tijdens de zaalshow in Kortrijk, op Pitfest en/of op het Alcatraz Festival.

1. Destroy Everything [2006]
2. I Will Be Heard [2002]
3. Live For This [2003]
4. Looking Down The Barrel Of Today [2016]
5. Perseverance [2002]
6. Defeatist [2006]
7. Doomsayer [2003]
8. In Ashes They Shall Reap [2009]
9. This Is Now [2003]
10. Proven [2002]

Uitslag enquête: De beste song van Hatebreed is...

Reacties...
Review: Ingested - The Tide Of Death And Fractured Dreams

Geplaatst op 31-03-2024 om 16:00u.

Ingested heeft een zeer zeldzame eigenschap: het weet met elk album weer opnieuw te imponeren en te verrassen. Sinds 2006 heeft de band uit Manchester zes platen uitgebracht die stuk voor stuk het luisteren meer dan waard zijn. En laten we er maar geen doekjes om winden, ook de zevende plaat, The Tide Of Death And Fractured Dreams is weer een knaller vol met de betonharde, oorkneuzende death metal die van Ingested een van de grootste acts in het genre heeft gemaakt.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Ingested - The Tide Of Death And Fractured Dreams

Lees verder...
Winnaar Dynamo Metalfest bandbattle bekend

Geplaatst op 31-03-2024 om 15:03u.

Gisteravond streden vijf bands op de planken van Dynamo te Eindhoven in de Dynamo Metalfest bandbattle. TerraDown, Dodentocht, Cellarpigs, Dreaded Bock & The Hellraisers en Daniel Brooke lieten horen wat ze in hun mars hebben. Het was voor de jury een lastige keuze, maar de thrashers van Cellarpigs mogen zich de winnaar noemen van de bandbattle en hebben daarmee een plek op Dynamo Metalfest verdiend. De band mag de zaterdag van het festival openen. Dynamo Metalfest vindt dit jaar plaats van 16 t/m 18 augustus in het Ijssportcentrum te Eindhoven. Op het programma staan onder meer Dimmu Borgir, Saxon, Watain, Amaranthe, Clutch, Igorrr, Skindred, Forbidden en Decapitated.

Winnaar Dynamo Metalfest bandbattle bekend

Reacties...
Nieuwe enquête: de gaafste band van Jera On Air 2024

Geplaatst op 31-03-2024 om 08:15u.

Afgelopen week heeft de organisatie van Jera On Air de line-up voor de komende editie gecompleteerd. Van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni kun je in het Limburgse Ysselsteyn vier dagen lang meezingen met oude en moderne klassiekers als 21st Century (Digital Boy), A Grave Mistake, All Along, Becoming The Bull, Cop Killer, Fat Lip, Hypa Hypa, I'm Shipping Up To Boston, Paloma Blanca, Razoreater, Set It Off, Shades Of Grey, Silence Speaks, Smack Your Bitch Up, Sorry You're Not A Winner, Statutory Ape, The Fall Of Consciousness, These Colours Don't Run, Wake The Dead en You Can't Bring Me Down.

Wat vind jij de gaafste artiest, die dit jaar op de affiche van Jera On Air prijkt? Stemmen kan via de bijgaande link. We hebben 24 acts voorgeselecteerd waarop we ons erg verheugen. Hebben we jouw favoriete band over het hoofd gezien? Kies dan s.v.p. voor de optie "een andere act, namelijk:" en vertel ons in een Facebook-reactie op wie jij wilt stemmen. Meer informatie over het festival vind je op www.jeraonair.nl.

Wat is jouw favoriete act uit de line-up van Jera On Air 2024?

Nieuwe enquête: de gaafste band van Jera On Air 2024

Lees verder...
Uitslag enquête: De beste cd uit februari 2024 is...

Geplaatst op 30-03-2024 om 17:37u.

Begin deze maand vroegen we onze lezers in de wekelijkse frontpage-enquête van Metalfan.nl: "Wat is tot dusver jouw favoriete studio-album, dat in februari 2024 werd uitgebracht?" Jullie hebben de uitslag van deze poll nog tegoed. De progressieve blackmetalband Borknagar blijkt de glorieuze winnaar. Het twaalfde studio-album van de Noorse formatie, getiteld Fall, krijgt bijna negentien procent van de stemmen. Met zo'n 13,7 procent eindigt een andere Noor, Ihsahn, met zijn titelloze, achtste solo-elpee op de tweede plaats. Het brons gaat, kort daarachter, naar Swallowed By Hell van de Amerikaanse formatie Morbid Saint. Alle andere releases uit februari eindigen op ruime afstand van de bovenste drie. Hieronder vind je de Top Tien van de uitslag.

1. Borknagar - Fall
2. Ihsahn - Ihsahn
3. Morbid Saint - Swallowed By Hell
4. Ace Frehley - 10,000 Volts
5. Blaze Bayley - Circle Of Stone
6. Amaranthe - The Catalyst
7. Necrowretch - Swords Of Dajjal
8. Job For A Cowboy - Moon Healer
9/10. Hulder - Verses In Oath
9/10. The Obsessed - Gilded Sorrow

Uitslag enquête: De beste cd uit februari 2024 is...

Reacties...
Verslag van Headbangers Parade

Geplaatst op 30-03-2024 om 15:00u.

Vorig jaar vond de eerste editie van Headbangers Parade in Den Bosch plaats. Hoewel het evenement een succes was, is het dit jaar verplaatst naar Klokgebouw in Eindhoven. Die locatie heeft in het verleden weleens kritiek gekregen vanwege de akoestiek, maar wie weet valt het vandaag mee. Behalve de locatie is er nog iets wezenlijks veranderd. Het evenement vindt niet op één, maar op twee podia plaats. Meer bands dus, waaronder headliner Meshuggah, het terugkerende Textures en het theatrale Avatar. Jeffrey en Renée waren aanwezig. Je kunt hun verslag van deze dag hier lezen!

Verslag van Headbangers Parade

Lees verder...
Foto's van Vltimas in Drachten

Geplaatst op 30-03-2024 om 14:23u.

Met de nieuwe plaat Epic op zak stond stond Vltimas onlangs in poppodium Iduna te Drachten, met Legions Of The Damned en Kjeld als voorprogramma. Onze verslaggever Jeffrey had helaas autopech, dus we houden het deze keer bij de foto's van Jan-Willem. Je kunt ze bekijken op onze Facebook-pagina!

Foto's van Vltimas in Drachten

Lees verder...
Review: Saturday Night Satan - All Things Black

Geplaatst op 30-03-2024 om 13:05u.

All Things Black is het debuutalbum van de Griekse formatie Saturday Night Satan. De band valt niet alleen op vanwege de prikkelende bandnaam, maar ook door de smakelijk likkende zwarte kat van het artwork (denk ook aan het album Impeckable uit 1977 van Budgie). Het gezelschap zoekt zijn invloeden in de hardrock van de jaren zeventig tot negentig en in occulte sferen. Namen als Lucifer, Ghost, Led Zeppelin, Black Rebel Motorcycle Club en consorten komen bovendrijven tijdens het beluisteren van deze plaat. De meeste bands die hun heil zoeken in duistere, duivelse horrorfilms hebben een retrokarakter en houden het bij een sound passend bij donkere jarenzeventigacts. De groep rond gitarist/bassist Jim Kotsis (Black Soul Horde) en zangeres Kate Soulthorn onderscheidt zich door modernere invloeden te integreren in zijn geluid, zodat het net wat origineler en frisser klinkt.
Klik op de cover om de hele review te lezen.

Review: Saturday Night Satan - All Things Black

Lees verder...
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.