Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-04-2020

Zes nieuwe clips met o.a. Cyhra en Bleed From Within
Geplaatst op 27-03-2020 om 20:10u

Vandaag is het debuutalbum van Ardra uitgekomen. Dat is een Amerikaanse melodeathformatie. Op Unto Leviathan staat onder meer To Walk With Fire.

In de categorie bijzondere bandnamen hebben we voor u I Miss My Death. De symfonische groep is in 2007 in Kiev opgericht. Het Oekraïense septet heeft beelden online gezet bij Gospodar. De track staat op het 9 april te verschijnen Mysto, een album "that describes one of the legends about the ghost of the Green Theater in Kyiv."

Vorig jaar oktober bracht Dr. Music Records Finally Free van Nevaria uit. Op dit debuut vertelt zangeres Tanja Schneider (ex-Dawn Of Destiny) het verhaal van "a friend with borderline personality disorder who is literally drowning in emotional chaos." Het is dan ook niet vreemd dat Drowning de titel van de derde single is.

Op 29 mei releaset Century Media Records Fracture van Bleed From Within. Het metalkwintet uit Glasgow toont zichzelf in de videoclip bij Into Nothing.

Jake E is na zijn vertrek uit Amaranthe hard aan het werk met Cyhra. Vorig jaar verscheen No Halos In Hell. Daarop staat onder meer Dreams Gone Wrong. Naast Jake E bestaat de melodieuze metalband uit ex-leden van In Flames, Annihilator en Shining.

De Indische folkmetalband Bloodywood heeft een nieuwe single uitgebracht, genaamd Yaad. Dit is Hindi voor onthouden. Het nummer gaat dan ook over verlies en rauw. Als Alcatraz dit jaar doorgaat, zullen deze heren daar optreden.

Opbrengsten nieuw As I Lay Dying-nummer naar goede doelen
Geplaatst op 27-03-2020 om 19:15u

Er zijn de laatste dagen verschillende bands die het initiatief nemen om anderen te helpen. Zo heeft Rotting Christ aangekondigd de opbrengsten van de verkoop van het speciale Heretics North American Tour 2020-t-shirt te doneren aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dave Ellefson (Megadeth) heeft David Ellefson Youth Music Foundation opgericht, die online muzieklessen verzorgt (door onder andere Dirk Verbeuren, Nita Strauss en Chris Kael) aan kinderen die niet naar school kunnen vanwege het coronavirus. As I Lay Dying heeft een onuitgebrachte track van de sessies van het album Shaped By Fire online gezet: Destruction Or Strength.

Op asilaydying.bandcamp.com kun je het nummer downloaden voor een prijs die je zelf bepaalt. De opbrengst gaat naar de roadies van de band en naar Feeding San Diego (een organisatie die voedsel distribueert aan onder meer ouderen, werklozen en studenten).

Twee nieuwe albums van Nine Inch Nails
Geplaatst op 27-03-2020 om 18:45u

Gisteren zijn er zonder aankondiging vooraf twee albums van Nine Inch Nails uitgebracht. Het betreft twee instrumentale platen: Ghosts V: Together en Ghost VI: Locusts. Hiermee komt een vervolg op Ghosts I-IV (2008). De nieuwe full-lengths liggen muzikaal in het verlengde daarvan, al verschillen ze qua sfeer. "Ghosts V: Together is for when things seem like it might all be okay and Ghost VI: Locusts … well, you’ll figure it out." Beide albums zijn gratis te downloaden via www.nin.com.

Review: Hangman - One By One
Geplaatst op 27-03-2020 om 17:45u

Review: Hangman - One By One Even terug naar september vorig jaar. Dit album alsnog reviewen gebeurt inderdaad met een reden. Liefhebbers van old school hardcore in het straatje van Madball moeten, en ik benadruk moeten, de eerste full-length van het Amerikaanse Hangman namelijk gaan beluisteren. Met negen swingende nummers en een speelduur van achttien minuten gaat het hart bij voorbaat al sneller kloppen. Het relatief kleine label Flatspot Records heeft er goed aangedaan om de heren in te lijven. De stal blijkt een neusje te hebben voor opkomend talent.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Updated: Rammstein-zanger op intensive care
Geplaatst op 27-03-2020 om 13:09u

De recente tournee van Lindemann, het project van Rammstein-zanger Till Lindemann en multi-instrumentalist Peter Tägtgren, zal de bandleden nog lang heugen. Niet alleen omdat de laatste shows in Rusland moesten worden afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus, maar ook omdat zanger Till bij thuiskomst in Berlijn datzelfde virus bij zich bleek te hebben. De 57-jarige Lindemann zou zich vorige week met extreem hoge koorts hebben gemeld bij een spoedarts. De arts bracht hem volgens Bild naar een kliniek waar hij werd getest op het coronavirus. De test bleek dus positief en er werd ook een longontsteking vastgesteld. Inmiddels is hij er goed ziek van geworden en is hij op de intensive care van een ziekenhuis in Berlijn beland, waar hij in quarantaine ligt. Hij is buiten levensgevaar en het schijnt inmiddels wel al iets beter met de zanger te gaan. In juni is Rammstein normaal gesproken te zien in Oostende en Nijmegen, maar het is nog maar de vraag of die shows doorgaan.

Update: Het bleek enigszins vals alarm te zijn. Een tweede test op het coronavirus gaf een negatief resultaat. Till Lindemann is wel op de intensive care opgenomen, na een nacht is hij al naar een normale afdeling verhuisd.

Onlangs werd ook Chuck Billy van Testament positief getest op het coronavirus. Hij zegt dat hij en zijn vrouw er licht ziek van geweest zijn, maar dat ze zich inmiddels weer stukken beter voelen. Gary Holt en zijn band Exodus waren met Testament en Death Angel op tour door Europa, maar bij terugkomst is Holt ook ziek geworden. Hij zegt alle verschijnselen te hebben van Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Of het ook daadwerkelijk die ziekte is, wist hij nog niet want zijn testresultaten waren nog niet binnen. Drummer Will Carroll van Death Angel is vorige week in het ziekenhuis opgenomen, maar waar hij precies aan lijdt is nog niet bekend. Vermoed wordt wel dat ook hij Covid-19 onder de leden heeft.

Updated: Rammstein-zanger op intensive care

Nieuwe single van Kreator
Geplaatst op 27-03-2020 om 11:00u

De heren van Kreator hebben zonder aankondiging een nieuwe single met de titel 666 – World Divided wereldkundig gemaakt, waarschijnlijk omdat vandaag de tour met Lamb Of God zou beginnen. De single is via alle digitale platformen verkrijgbaar. Het nummer staat tevens op een gelimiteerde 7” met Lamb Of God (met het reeds gepubliceerde Checkmate van het aankomende album). De 7” is vanaf 10 april verkrijgbaar. 666 – World Divided is geen overgebleven nummer, maar de eerste nieuwe track sinds Gods Of Violence (2017), het album dat op nummer 1 in de Duitse albumcharts belandde. 666 – World Divided is de eerste gezamenlijke opname met bassist Frédéric Leclercq. Andy Sneap en Markus Ganter zijn de co-producers. Het nummer is opgenomen in Hansa Tonstudios in Berlin. Jörn Heitmann is regisseur van de bijgaande clip.

PitFest verplaatst naar 2021
Geplaatst op 27-03-2020 om 09:40u

Helaas gaat ook PitFest dit jaar niet door. Er is echter ook goed nieuws. Er zijn nieuwe data bekendgemaakt voor 2021: 3, 4 en 5 juni. 36 (zie bijgevoegde flyer) van de 41 aangekondigde bands voor 2020 hebben inmiddels bevestigd dat ze er volgend jaar bij zijn in het Drentse dorp Erica. Als één of meerdere van de vijf bands die nog niet hebben doorgegeven of ze volgend jaar beschikbaar zijn, niet kunnen, dan wordt er vervanging geregeld. Tickets blijven geldig. Degene die online tickets hebben gekocht, krijgen een mail van Eventree.

PitFest verplaatst naar 2021

Review: Semblant - Obscura
Geplaatst op 27-03-2020 om 09:30u

Review: Semblant - ObscuraSommige bands danken hun naamsbekendheid aan één grote hit of aan een clip op YouTube die miljoenen keren bekeken is. Zo ook Semblant, waarvan de clip bij What Lies Ahead (het nummer staat op Lunar Manifesto uit 2014) inmiddels meer dan vijfentwintig miljoen views telt. Dat is heel veel voor een relatief onbekende speler binnen de symfonische metal. What Lies Ahead is echter een catchy track die benieuwd maakt naar meer van de Braziliaanse band die zichzelf vernoemd heeft naar Semblance van Epica. Kan Semblant het trucje op het recent verschenen Obscura herhalen?

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Première: nieuwe videoclip van Skarlett Riot
Geplaatst op 27-03-2020 om 08:00u

Skarlett Riot is terug. Later dit jaar komt het derde album van deze Britse band uit, maar nu is er alvast een nieuwe single. Vandaag mogen we de videoclip voor Human in première laten gaan:

Clips: Jinjer, Me And That Man, Trivium, Papa Roach...
Geplaatst op 26-03-2020 om 21:05u

Nu u toch de hele dag geen reet te doen heeft, heeft u in ieder geval genoeg tijd om de clip van Throne Torcher te kijken. In ruim achttien minuten hebben de heren een visuele weergave van de titeltrack van het aankomende album The Mechanics Of A Nightmare in elkaar geflanst. Het lijkt wel een horrorfilm. Twee andere tracks zijn al beschikbaar op de Bandcamp-pagina van het gezelschap uit Winnipeg, Canada. Nieuwsgierig naar de rest? 5 juni is de releasedatum.

Het uit Hartford County, Connecticut afkomstige deathcoregezelschap Before I Turn heeft beelden vrijgegeven bij Masquerade. De track staat op het binnenkort te verschijnen album Lovelorn.

Niklas Kvarforth (Shining) heeft net als Nergal wat op te biechten in Confession van Me And That Man. Het bijzondere nummer staat op het morgen te verschijnen New Man, New Songs, Same Shit, Vol 1.

"Isolation can be a scary thing. It can lead us to a lot of dark thoughts." Met Top Of The World hopen de heren van Papa Roach toch wat hoop te brengen. De track staat op Who Do You Trust? (2018).

Ryan Mackfall is de regisseur van de videoclip bij What The Dead Man Say van Trivium. Het is het titelnummer van het op 24 april via Roadrunner te verschijnen negende album van de Amerikaanse metalband.

Vorig jaar speelde Jinjer in Kiev. Oleg Rooz maakte daar beeldopnamen van. Die zijn terug te zien in de liveclip bij Pit Of Consciousness. De originele versie staat op Macro.

Review: In This Moment - Mother
Geplaatst op 26-03-2020 om 15:00u

Review: In This Moment - MotherHoewel In This Moment nog altijd te boek staat als een alternatieve rockband, zijn de elektronica- en popelementen steeds prominenter vanaf Blood (2012) en is het gitaargeluid kunstmatiger geworden. De zevende full-length spant de kroon.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Download-festival in Groot-Brittannië is afgelast
Geplaatst op 26-03-2020 om 13:39u

Het Britse rock- en metalfestijn Download, dat op 12, 13 en 14 juni op het beroemde festivalterrein te Donington Park zou plaatsvinden, is afgelast. Eerder werd het nog grotere Engelse pop- en rockfestival te Glastonbury, dat eind juni was ingepland, reeds afgeblazen. Op het Download-festival zouden grote hardrock- en metalacts aantreden als Kiss, Iron Maiden, System Of A Down, Deftones, Alter Bridge, Korn, Volbeat, The Offspring, Killswitch Engage, Disturbed, Gojira en Babymetal.

Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren met de tourplannen van deze artiesten en met de andere festivals die in (het begin van) de zomer op het programma staan. Het Download-festival zelf is van plan om in 2021 een comeback te maken. Tickethouders voor de afgelaste editie van dit jaar krijgen binnenkort bericht en kunnen kiezen tussen een toegangsbewijs voor volgend jaar of het aankoopbedrag retour.

Eerste nummer van vernieuwde Vandenberg
Geplaatst op 26-03-2020 om 11:04u

Begin dit jaar kondigde Adrian 'Adje' Vandenberg de terugkeer van zijn oude band Vandenberg aan. Daarmee had hij in de jaren 80 grote successen met onder meer de single Burning Heart, voordat de gitarist toetrad tot Whitesnake. Voor de nieuwe Vandenberg-formatie heeft Adje zanger Ronnie Romero (Rainbow), drummer Koen Herfst en bassist Randy van der Elsen (Tank) ingelijfd. Op het aankomende album van Vandenberg zijn naast deze muzikanten bovendien de ervaren rotten Brian Tichy (drums) en Rudy Sarzo (bas) te horen, die beiden met vele grote namen hebben gewerkt, waaronder Whitesnake. Vandenberg heeft nu het eerste nummer onthuld: Shadows of the Night. Het volledige album 2020, dat door Bob Marlette (black Sabbath, Alice Cooper) werd geproduceerd, volgt op 29 mei.

Review: Fleddy Melculy - Sabbath Fleddy Sabbath
Geplaatst op 26-03-2020 om 08:00u

Review: Fleddy Melculy - Sabbath Fleddy SabbathToen Fleddy Melculy in 2016 debuutalbum Helgië aan ons eenvoudige stervelingen schonk, omschreef ik de Vlaamse redder van de metal als een eendagsvlieg. Dat bleek een forse misvatting te zijn. De band van Jeroen Camerlynck is 'here to stay' en is inmiddels - na dubbelaar De Kerk Van Melculy - toe aan zijn derde studioplaat. En in deze barre tijden komt Sabbath Fleddy Sabbath als geroepen.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Zeven nieuwe clips met o.a. Devin Townsend
Geplaatst op 25-03-2020 om 20:50u

Hier nog een gratis corona-adviesje: Social distancing, zo doe je het niet. De mathrockformatie Forager komt uit Manchester en heeft de videoclip Pine zo te zien opgenomen in het oefenhok en heeft daar een handjevol vrienden bij uitgenodigd. De single maakt onderdeel uit van een reeks singles met hun eigen specifieke merch. Mensen, hou afstand.

Oranssi Pazuzu brengt ons het een clip bij het nummer Uusi Teknokratia van het op 17 april via Nuclear Blast te verschijnen album Mestarin Kynsi. Als u aan de woorden denkt te herkennen dat dit dan wel een Finse band moet zijn, heeft u goed gedacht. Oranssi is het Finse woord voor 'oranje' en Pazuzu is een winddemon uit de Babylonische mythologie. Dat u het maar even weet.

Hoewel Paul Masvidal in meerdere bands heeft gespeeld, kennen we zijn gitaarkunsten natuurlijk van Cynic. Hij heeft zijn snarenplukkunsten echter ook verleend op de debuutplaat van Moon Destroys. Op 27 maart komt het bewuste album uit, met daarop onder andere het nummer Stormbringer.

Het hoeft niet altijd snel te zijn om bruut te zijn. Zo bewijst Göden ons met deze nieuwe videoclip. Twilight is afkomstig van het album Beyond Darkness dat op 8 mei in de schappen ligt. Ook behoefte aan stroperige, slopende doomsludge, laat u dan kastijden door deze obscure band.

Het Finse Decaying bestaat intussen tien jaar, maar heeft er nog steeds geen genoeg van. Op 29 mei verschijnt dan ook het nieuwe album Shells Will Fall. Bij de titeltrack is deze videoclip gemaakt met heel oude zwart/wit-beelden van (ik denk) de Eerste Wereldoorlog. Kijken of ik gelijk heb? Doe het hier!

Op 4 maart stond Kingcrow in Hedon te Zwolle. Daarvan heeft Giorgio Amadori opnamen gemaakt. Thundra Cafolla regisseerde deze vervolgens tot een clip bij Astray. De track van de Italiaanse proggers is niet op een album te vinden.

Devin Townsend zou Devin Townsend niet zijn als 'ie niet aan de lopende band muziek uitbracht, en zo is hier dan deel 6 van het Quarantine Project van onze virtuele vriend Dev. Honeybunch is de naam. Niet heel metal, wel heel melodisch.