Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-06-2020

Nieuwe enquête: Favoriete nieuwe album van mei 2020?
Geplaatst op 03-06-2020 om 14:10u

In mei kwamen er weer honderden nieuwe metal- en rockplaten uit. Het is bijna onmogelijk om uit al die fantastische schijven een favoriet te kiezen. Toch vragen we jou dat weer te doen. Wat is jouw nummer één uit de maand mei? We geven hier een bescheiden selectie op basis van onze recensies. Staat jouw favoriet er niet tussen? Dan kun je kiezen voor 'Een ander album, namelijk:' en zien we jouw topper in een reactie tegemoet.

Uitslag enquête: De beste thrashers uit de Benelux zijn...
Geplaatst op 03-06-2020 om 13:00u

Afgelopen week stelden we onze lezers in de frontpage-enquête de vraag: "Wat is jouw favoriete thrashmetal(gerelateerde) band ooit uit de Benelux?" De Limburgers van de vooral in Duitsland populaire death/thrash-metalband Legion Of The Damned zijn de glorieuze winnaars van deze poll, met meer dan 22 procent van de stemmen. Het zilver is op gepaste afstand voor de Belgische speedmetalformatie Evil Invaders en het brons voor de Overijsselse veteranen van Dead Head. Ondanks de overweldigende populariteit in eigen land grijpt de Belgische groovemetalband Channel Zero net naast eremetaal. De vijfde plaats is voor het relatief jonge Anger Machine uit Noord-Holland.

Uitslag enquête: De beste thrashers uit de Benelux zijn...

Review: Moonstruck - Web Of Deception
Geplaatst op 03-06-2020 om 09:35u

Review: Moonstruck - Web Of DeceptionOp 8 april was de supermaan (net als op 7 mei) goed te zien. Het blijft een fascinerend verschijnsel. Even was de natuurlijke satelliet zo’n 27.000 kilometer dichterbij dan normaal, maar nog altijd ver van ons verwijderd (357.000 kilometer). Ook Web Of Deception van Moonstruck is qua releasedatum (26 januari 2019) ver van ons verwijderd, maar deze debuutlangspeler verdient het alsnog om belicht te worden.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Negen nieuwe clips met o.a. Alexisonfire en Stillbirth
Geplaatst op 02-06-2020 om 20:15u

Een dag na het overlijden van de van Misfits bekende drummer Joey Image delen we negen clips van acht bands, want van Alexisonfire hebben we er twee. Verder zijn er beelden bij de muziek van Stillbirth (brutal surf death metal), Symphonity (melodieuze rock/metal), Blutarzky (thrash), Imperial Triumphant (experimentele black), Ten Ton John (groove/thrash), Moonlight Haze (symfonische power metal) en Dukes Of The Orient (rock).

Review: Tyrant (US) - Hereafter
Geplaatst op 02-06-2020 om 15:50u

Review: Tyrant (US) - HereafterMet drie langspelers in 42 jaar is het Californische Tyrant allesbehalve productief. Na King Of Kings uit 1996 lijkt het lange tijd gedaan te zijn met de band rond bassist Greg May. In 2009 wordt er echter een nieuwe dosis levenslucht ingeblazen met een reünieshow op het Keep It True-festival (Duitsland) en in 2018 volgen er heruitgaven van het eerdere materiaal. Mooi natuurlijk, want die oudere platen gevuld met de eigenzinnige traditionele metal van het kwartet zijn de moeite waard.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Loud Noise TV: stemmen voor Verse Tracks
Geplaatst op 02-06-2020 om 14:03u

Donderdag is er om 20:00u weer een nieuwe aflevering van Loud Noise TV. Voor het item "Vers Metaal" hebben we vandaag twee heel diverse bands gekozen. Allereerst is er Ghost Highway van Mantar, van het aankomende (cover)album Grungetown Hooligans II. Daar tegenover zetten we Cancelled van Attila. Dit is de gloednieuwe single van deze Amerikaanse metalcoreband. Welk van deze twee clips wil jij donderdag zien in Loud Noise TV? Stemmen en beluisteren kan via onze Facebook-pagina.

Loud Noise TV: stemmen voor Verse Tracks

Alcatraz voegt extra festivaldag toe
Geplaatst op 02-06-2020 om 11:52u

Dit jaar mag Alcatraz Hard Rock & metal Festival dan niet doorgaan vanwege de coronacrisis, volgend jaar pakt het festival extra groot uit. Alcatraz zal dan namelijk vier dagen duren! Van donderdag 12 t/m zondag 15 augustus zal het festival plaatsvinden in Kortrijk. Een groot deel van de line-up van dit jaar wordt doorgeschoven naar 2021. Doordat er een dag bijkomt, worden er dus nog diverse nieuwe bands aan de line-up toegevoegd. Binnenkort volgt de eerste bekendmaking over welke artiesten zullen optreden.

Wie een toegangskaart had voor 2020, kon tot en met 31 mei zijn of haar geld terugvragen. Wie het ticket gehouden heeft, kan dat volgend jaar gebruiken. Binnenkort gaat de kaartverkoop voor 2021 beginnen, dus wie nog geen kaart had, kan er dan een halen. Tot 15 december kan dat tegen het "oude" tarief, oftewel de prijs van dit jaar. Alle informatie vind je op www.alcatraz.be.

Alcatraz voegt extra festivaldag toe

Review: Black Rainbows - Cosmic Ritual Supertrip
Geplaatst op 01-06-2020 om 20:30u

Review: Black Rainbows - Cosmic Ritual Supertrip

Black Rainbows is een Italiaanse band met inmiddels al acht albums op zijn naam. De band bestaat sinds 2005, beschrijft zichzelf als heavy psych stoner 70's fuzz rock en houdt zeker niet vast aan een specifiek genre. De nieuwste release heet Cosmic Ritual Supertrip en voelt precies zoals de titel al aangeeft. Het album bestaat uit twaalf gave nummers met allemaal een eigen vibe. Black Rainbows bestaat uit slechts drie leden. Gabriele Fiori bespeelt de gitaar en doet de vocals, Edoardo Mancini bespeelt de bas en Filippo Ragazz

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Loud Noise TV: stemmen voor Throwback Thursday
Geplaatst op 01-06-2020 om 20:00u

Aanstaande donderdag is om 20:00u weer een nieuwe aflevering van Loud Noise TV. Voor de "Throwback Thursday" hebben we twee bands gekozen waarvan bandleden deze week jarig zijn. Slayer-gitarist Kerry King wordt donderdag 57 jaar oud en Tom Araya wordt zaterdag 59. Van Slayer hebben we het lekkere War Ensemble uitgezocht. Iron Maiden-drummer Nicko McBrain is exact negen jaar ouder dan Tom Araya en blaast zaterdag 68 kaarsjes uit. McBrain was voor het eerst bij Maiden te horen op Piece Of Mind in 1983, waarvan je kan kiezen voor het uitstekende The Trooper. Dus, wil jij Slayer of Iron Maiden zien bij Loud Noise TV? Stemmen kan via onze Facebook-pagina!

Loud Noise TV: stemmen voor Throwback Thursday

Negen nieuwe clips met onder meer Nightwish
Geplaatst op 01-06-2020 om 19:45u

Op de dag waarop je dankzij het mooie weer extra kunt genieten van een drankje op de heropende terrassen, posten we negen videoclips met Nightwish als populairste band. Daarnaast hebben we black/death van Kaoteon, post-progressive van Kyros, hardrock van Arctic Rain, witchpop van Shireen, symfonische metal van Elvellon, een ballad van Martyr, darkrock van Lord Of The Lost en een Cannibal Corpse-cover door leden van Suicidal Tendencies, GWAR, Megadeth en The Black Dahlia Murder.

Loud Noise TV: stemmen voor Hollands Hardste
Geplaatst op 01-06-2020 om 17:15u

Aanstaande donderdag is de achtste aflevering van Loud Noise TV. Voor het item "Hollands Hardste" hebben we weer twee leuke bands uitgekozen. Bring On The Bloodshed bracht eerder dit jaar de single The Suffering uit, die we kunnen draaien. Daar tegenover staat Palfidium van de thrashers van Dead Head, afkomstig van het twee jaar oude album Swine Plague. Wil jij Bring On The Suffering of Dead Head zien in Loud Noise TV? Stemmen kan via onze Facebook-pagina!

Loud Noise TV: stemmen voor Hollands Hardste

Retro-Review: Master - Master
Geplaatst op 01-06-2020 om 09:30u

Review: Master - MasterTerwijl recentelijk voor de zoveelste keer de discussie oplaaide of het nu Death of Possessed was dat de eerste deathmetalrelease voortbracht, zijn er bands die veel minder vaak genoemd worden in dat verband, maar die wel degelijk aan de wieg stonden van de ontwikkeling van het genre en veel invloed hadden op andere formaties. Eén van die bands viert dit jaar het dertigjarig jubileum van het debuutalbum. We hebben het over Master.

Klik op de cover om de hele review te lezen.

Herinnering enquête: de beste thrashers uit de Benelux
Geplaatst op 31-05-2020 om 19:21u

Onze wekelijkse frontpage-enquête stelt deze week de vraag: "Wat is jouw favoriete thrashmetal(gerelateerde) band ooit uit de Benelux?" Legion Of The Damned heeft inmiddels een flinke voorsprong op de rest, maar de strijd om de andere medailles is nog niet gestreden. Zowel Dead Head, Evil Invaders, Channel Zero en Anger Machine mogen nog hopen op zilver of brons. Heb jij al gestemd? Stemmen en reageren via de bijgaande link kan nog tot komende woensdag, wanneer we de uitslag bekendmaken.

Herinnering enquête: de beste thrashers uit de Benelux

Negen nieuwe clips met onder meer Alestorm en Attila
Geplaatst op 31-05-2020 om 18:45u

Ook op eerste Pinksterdag delen we negen recente clips. Alestorm en Attila hebben veruit de meeste Facebook-likes. In de categorie bij het grote publiek minder populaire of onbekende bands hebben we metalcore van Bleed From Within, een Iron Maiden-cover van Nils Courbaron en consorten, nu metal van Tetrarch, een eerbetoon aan Ronnie James Dio van Lords Of Black, hardrock van Black Sun, heavy metal van Black Knight en electronic rock van Starset.

Review: Burning Witches - Dance With The Devil
Geplaatst op 31-05-2020 om 08:00u

Review: Burning Witches  - Dance With The DevilDe dames van de heavymetalband Burning Witches zijn de laatste jaren hard bezig om gezien en gehoord te worden. Het titelloze debuut verscheen in 2017, een jaar later opvolger Hexenhammer en in 2019 de ep Wings Of Steel. Oudgedienden zoals Grave Digger nemen de formatie graag mee op tournee en festivals staan in de rij om de formatie te strikken. Het is goed te zien dat een band die bestaat uit vrouwelijke muzikanten en zich richt op klassieke heavy metal, lekker aan de weg aan het timmeren is. Het zou makkelijk zijn om Burning Witches een gimmick te noemen. Dat is het gelukkig niet, want op plaat klinkt al het gebodene meer dan prima en is te horen dat de dames met passie aan het spelen zijn.

Klik op de cover om de hele review te lezen.