Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-05-2020

INRI - Entangled in a Paradox
Jaar van release: 2002
Label: Eigen Beheer
Dit is niet de eerste review die ik maak voor dit debuut album van deze Nederlandse melodieuze black metal band. De eerste keer gaf ik deze band maar 23 punten. Fout die ik had gemaakt was dat ik veel te oppervlakkig had geluisterd. Nu heb ik de cd nog een paar keer beluisterd met koptelefoon en mijn oordeel is enigszins positiever geworden. Een geweldig album vind ik het nog steeds niet, maar een lichte voldoende zit er wel in dit maal.

De naam van deze band is dus INRI. Niet verwarren met de death trash band die opereert onder de naam I.N.R.I. De band speelt melodieuze black metal en de cd is volgepakt met 4 lange nummers die samen zo rond de 35 minuten klokken. Meestal is het bij lange nummers het geval dat het spannende en complexe muziek is en dat grenzen verlegd worden. INRI doet het echter anders. Hoewel de nummers best leuke momenten bevatten heeft men ook minder leuke kanten. Want de songs zijn vrij langdradig. Sommige stukken zijn buitengewoon saai en met het constant herhalen van simpel keyboard gepingen en niet veelzeggende riffs red je het niet in de harde metal wereld. De zang is redelijk bruut maar ook vrij monotoon. Vooral tijdens de op zich strakke blast beats ergerde ik me wel eens aan de zang. Het leek wel of er geen zanglijnen aanwezig waren.

De eerste song opent intro achtig en kabbelt dan rustig verder. Het nummer is compleet instrumentaal en dat komt de zaak helaas niet ten goede. Ik heb bij Oblivion Awaits tevergeefs op de Oblivion gewacht. Helaas. Op het hoogtepunt van de spanning gaat men weer over in een walgelijke piano melodie die zelfs door een leerling die net z'n eerste pianoles achter de rug heeft kan worden gespeeld.

Song 2 bevat wel vocalen , maar die zijn dus niet echt noemenswaardig. Het nummer gaat maar door en door en duurt veel te lang, de riffs zijn vervelend en de keyboards hangen me na een paar luisterbeurten echt compleet de strot uit. Zijn er dan helemaal geen pluspunten in Lost in a Persevering Void. Jawel, het basswerk bromt lekker en de drums zijn goed geprogrammeerd. Lekkere ritmes ontbreken helaas en het pakt ook niet echt, maar INRI kan natuurlijk ooit nog wel eens gaan verassen.

A Moral vulture's Slavery bevat weer die monsterlijke vocalen. Ze zijn hier beter op hun plaats en het is al met al best een degelijk nummer. Het is met z'n dikke 6 minuten het kortste nummer en dat is zeker een pluspunt.

De laatste song noem ik niet eens want dat is echt een draak van een nummer. Ondanks de leuke keyboardpartij. Mijn uiteindelijk advies voor INRI is dat ze kortere meer pakkende nummers moeten schrijven en wat meer variatie in de zangpartijen moeten brengen. Dan komt het wel goed. Daarom geef ik nu 57 punten of terwijl een 6- want als een leraar vroeger eens zag dat je het niet goed had gedaan maar wel potentie had om beter te worden kreeg je ook zo'n cijfer. Productioneel mag er ook nog heel wat verbeterd worden want met dit slechte underground stofzuiger geluid kom je niet bepaald ver. Wil je de cd bestellen, mail dan naar B.P.C.Hereijgers@students.uu.nl

Tracklist
1.Oblivion Awaits
2.Lost in a Persevering Void
3.A Moral vulture's Slavery
4.Longing for the Past

Score: 57 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 19 november 2002

Koop dit album in

Meer INRI:

[ Terug naar de Album Reviews ]

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Een_Metalfan op 23-11-2002 om 14:32u
Score: 72 / 100

Beste review-er boven mij, u beweert de cd te hebben geluisterd? heeft u soms last van een chronische ontsteking van uw trommmelvliezen? Ik ben nu zon 2 maanden in het bezit van deze demo en kan toch wel concluderen dat u toch niet echt van wanten weet. "de drums zijn lekker ingespeeld" Hallo? er wordt gebruik gemaakt van een drum computer... Als je dat al niet hoort...Maar goed ieder zn mening maar weet wel waarover je het heb. Persoonlijk vind ik de muziek die mij ten gehore komt zeker niet slecht. Mix van doom/black en nog meer is niet heel verkeerd neergezet. Afentoe hoor je wat vlagen die wat doen denken aan Summoning of Limbonic art. Bij laatst genoemde vooral lyricaal. Tevens het gebruik van DC helpt daar bij. De nummers zijn inderdaad wat te lang om het geheel echt lekker weg te laten luisteren, je moet er wel even zin in hebben. Maar al met al toch een geslaagde demo, zeker de toch wel professionle benadering. Zoals art-work, wat bij de meeste demo's niet heel bijzonder is, is goed verzorgt. Porductie gaat wel en is toch wel representatief voor een demo, bassist is te horen, wat ook niet altijd het geval is, dus hulde. AL met al een prima demo. Voor een langspeler zal er nog wel even moeten worden geoefende en met iets compactere en spannendere nummers zal ik niet twijfelen om de cd aan te schaffen. Wel done! Oscariot.

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Grunch-rock-metal-blues op 25-11-2002 om 15:59u
Score: 76 / 100

Haha! Is dit ook een forum om elkaar te bekritiseren ofzo? Maakt allemaal niet uit, dit gaat om INRI en hoewel ik niet echt fan ben van black metal genieten diverse bands wel mijn voorkeur die soms de neiging hebben die richting op te gaan. INRI heeft naar mijn mening juist een orginele en stijlvolle demo/debuut CD gecreerd doordat hun lange nummers vaak te verdelen zijn in verschillende stukken, ze hadden elk nummer makkelijk in 2 stukken of meer kunnen verdelen zodat ze in totaal makkelijk boven de 8 nummers konden komen maar dat maakt mij allemaal niet uit. Om maar een voorbeeld te geven doet Type O negative precies hetzelfde, met name hun eerste album bevat eveneens lange nummers die ook makkelijk onder te verdelen zijn en dit geeft de luisteraar alleen maar een uitdaging de nummers meerdere malen te beluisteren. De muziek is verder intens maar zeer geschikt om op de achtergrond te beluisteren. De keyboardpartijen vond ik af en toe zelfs zeer goed. De cd had ik eerst alleen maar gekocht om Yorick veel geluk te wensen met zijn band, maar ik kan niet anders zeggen dat ik hem nu ook echt voor mijn plezier luister, ik heb hem dan ook al aanbevolen aan vrienden de ook richting de blackmetal kant op gaan. Tenslotte heeft de reviewer boven oscariot gelijk in dat de band potentie heeft tot betere cd`s maar is dat ook niet de bedoeling? Olav

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Wolfgard op 25-11-2002 om 17:38u
Score: 57 / 100

Foutje van mij over die drumcomputer, ik bedoelde geprogrammeerd, maar kheb ingespeeld neergezet, bij deze gewijzigd

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Een_Metalfan op 21-01-2003 om 20:25u
Score: 100 / 100

beste wolfgar, last van metaal moeheid? moet je wat aan gaan doen jonge of ben je een meisje? 57 punten van de 100 is wel erg mager voor deze cd. als je de moeite had genomen om de cd te beluisteren had je waarschijnlijk een wat positievere review geschreven. deze jongens hebben het voor elkaar gekregen om verschillende metal stijlen tot een eigen sound te smelten. o.k. het laatste nummer is over te discusseren, maar de andere 3 nummers zijn TOP! bart en yot de groeten uit zwolle chiel lord of ANUS

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Wolfgard op 22-01-2003 om 20:43u
Score: 57 / 100

gast ik geef mijn mening en het is goed dat je er op reageert. Maar meer punten verdient dit schijfje gewoon niet. Het is veel te eentonig en het zit niet erg best in elkaar. Maar daarom geef ik ook 57 punten, ik bedoel dan dat er wel potentie in zit. De cd bevat namelijk goede momenten maar liet grotendeels een negatieve indruk op mij achter. Wolfgard

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Een_Metalfan op 23-01-2003 om 20:25u

dat vind ik erg jammer. ik ben van mening dat je vooral beginnende nederlandse bands een beetje moet steunen (of moetje uit scandinavie komen om black metal te spelen?) nederlandse bands hebben het vaak al moeilijk genoeg om bekend te worden,laat staan om een contract binnen te slepen. als dan ook nog nederlandse metal web pagina hen slecht beoordelen om dat de recensist het geen goede cd vind en niet objectief kan luisteren naar een cd word het nog moeilijke voor hen. een aardschok gaf de cd een 70 punten. dat is best goed voor een beginnende band. ik ben van mening dat de band het best ver kan gaan schoppen. bart & yot vooral door gaan chiel

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Een_Metalfan op 02-02-2003 om 20:30u

Hey bedankt voor je support Chiel!! cheers en groet aan Inge en de kleine! Wellicht zie ik jullie binnenkort weer 's! Yot Ps. cd's zijn voor 8 en een halve euro te koop via: www.graf-records.nl

INRI - Entangled in a Paradox
Reactie van Wolfgard op 14-02-2003 om 23:22u
Score: 57 / 100

ik zeg toch dat er potentie in zit roargh! goh als ik jullie meningen bekijk had Yorick de cd net zo goed zelf kunnen reviewen en dan zouden jullie tevreden zijn geweest.. sigh!