Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-07-2020

The Gates Of Slumber - Live At Tempe Arizona
Jaar van release: 2020
Label: The Church Within Records

The Gates Of Slumber - Live At Tempe Arizona

Als je door Orange Goblin wordt gevraagd om het voorprogramma te mogen verzorgen tijdens de Amerikaanse tournee van die band, dan hoef je daar niet lang over na te denken. De ontberingen die je dan te wachten staan neem je voor lief. Het is immers geen feestje om dagelijks enorme afstanden te moeten afleggen in een busje en maar moeten afwachten wat je aantreft bij de speellocatie. In dat licht bezien mag deze live-registratie van 5 juni 2011 verbluffend goed genoemd worden. Er zijn tijdens deze show zeven nummers gespeeld, maar het openingsnummer The Scovrge Ov Drvnkenness moeten we missen, aangezien de geluidsman vergeten was om om het knopje "record" in te drukken.

Live in Tempe Arizona lijkt een eerlijke opname, zoals je als liefhebber van een echte live-registratie die graag wil horen. In 2011 bracht The Gates Of Slumber middels The Wretch een topplaat in het doomgenre uit. Om dit mogelijk te maken, werd indertijd drummer Bob Fouts geslachtofferd ten faveure van Jerry "Cool Clyde" Paradis. Wrang om te constateren is dat beide drummers inmiddels niet meer onder ons zijn, net zoals bassist Jason McCash. Spelen in de ritmesectie van The Gates Of Slumber is niet bepaald zonder risco.

Vier van de zes nummers van deze registratie zijn afkomstig van The Wretch, waarbij de lange voortslepende nummers Bastards Born en The Wretch menig doomhart nog een stukje langzamer zullen laten slaan. Een pakkende riff en vooral de boel eenvoudig, doch zeer effectief houden is hierbij het motto. De rauwe klagende stem van Karl Simon zorgt op overtuigende wijze voor een extra droeve noot.

Waarom deze live-registratie negen jaar later pas het levenslicht ziet, zal wellicht altijd een raadsel blijven. Een mooi eerbetoon aan Jason McCash en Cool Clyde is het echter wel. Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor de getekende albumhoes, die boordevol humor zit. Dat maak je niet vaak mee in het doomwereldje.

Tracklist:
1. Bastards Born
2. Ice Worm
3. Day Of Farewell
4. The Wretch
5. Coven Of Cain
6. The Jury

Reviewer: Vitus-Frank
Toegevoegd: 9 juni 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]