Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

04-06-2020

Asgrauw - Krater
Jaar van release: 2016
Label: Hidden Marly Production
Asgrauw - Krater
Eens in de 600.0000 jaar zou de vulkaankrater in Yellowstone Park uit moeten barsten. Het is nu al 640.000 jaar niet gebeurd. Wetenschappers en omwonenden houden de krater nauwlettend in de gaten. Wanneer deze krater uitbarst, zal dit voor de complete wereldbevolking desastreuze gevolgen hebben. Toch iets anders dan de Nederrijnse Heuvelrug, gevormd door de heuvels en dalen rondom Groesbeek vanwaar Asgrauw afkomstig is.

Asgrauw laat op Krater schitterende en ongepolijste black metal horen. Door de keyboards die doorsijpelen in de sound doet dit album denken aan de begindagen van Emperor, Dimmu Borgir en Ulver. De scherpe en woeste vocalen van Kaos en Vaal sluiten hier perfect bij aan. De productie van deze plaat is eerlijk en helder en doet daarmee denken aan de Noorse blackmetalscene uit begin jaren negentig. Tijdens Verdoemenis klinken er ook invloeden van het Oekraïense Drudkh door. Dit zit hem in het tempo van de track en de slepende gitaarklanken die vermengd zijn met de zweverige keyboardsound. Tijdens deze track klinkt een luchtalarm, dat je ook zult horen wanneer de aswolk je woonplaats bereikt.

Drummer Batr tikt er lekker op los en heeft zijn basdrum laten klinken zoals een basdrum hoort te klinken. Dit gegeven draagt bij aan het eerlijke karakter van deze schijf. Hier kunnen veel (mainstream) metalbands nog een puntje aan zuigen. Ondanks mijn lovende woorden is het wel veel van hetzelfde op deze plaat. Na een track of vijf is de spanning er wel vanaf en krijgt de sound een herhalend karakter. Weinig verassingen dus.

Toch is dit een fraaie schijf van eigen bodem met een interessante thematiek. Liefhebbers van het Nederlandse Salacious Gods en oudere Noorse bands zullen hier met gemak mee uit de voeten kunnen. Deze heren hebben hun album zelfs in Japan uitgebracht. Het is ze gegund!

Tracklist:
1. Krater
2. Sluimerende Dood
3. Branie
4. Natuurgeweld
5. Verdoemenis
6. Littekens Der Verwoesting
7. Deken Des Doods
8. Achterland
9. Tot Stof Vergaan
10. Ondergang

Score: 70 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 20 juli 2016

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]