Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

04-06-2020

Wyrd - Kalivägi
Jaar van release: 2009
Label: Naga Productions
Wyrd - Kalivägi
Het Finse duo Wyrd levert met Kalivägi weer een ouderwetse pagan/folk-plaat af. Kalivägi is Wyrds achtste album en lijkt sterk op het eerdere werk van de Finnen. Goed bedoeld, maar weinig vakkundig.

De eerste twee nummers openen het album niet erg hoopvol. De slechte productie, het trieste gegrom en de goedbedoelde folkdeuntjes maken de plaat al binnen enkele minuten amper het kopen waard. Het wordt wat beter met het sfeervolle Talviyö, maar nergens weet Kalivägi mij echt te raken. Het enige gevoel dat het album bij mij oproept is dat ik deze muziek al veel vaker gehoord heb. Maar dan uitgevoerd door artiesten die wel vakkundig zijn. Kalivägi is weinig origineel en weet slechts sporadisch te boeien. Hier en daar klinken de deuntjes wat hoopvol en wellicht dat de die-hard folk-liefhebber hier wel iets van kan maken.

Wat mij betreft verdwijnt Kalivägi in de kast met het label ‘oninteressant’ eraan gekleefd. Wellicht heeft Wyrd meer succes met de volgende plaat.

Tracklist:
1. Verisurma
2. Kalivägi
3. Hämärän Soutajat
4. Loitsulaulu
5. Talviyö
6. Kaikki Metsän Kaiut

Score: 55 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 24 juli 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Wyrd - Kalivägi
Reactie van Jeroen op 25-07-2009 om 13:43u
Score: 50 / 100

Wat is dat toch jammer heh. Huldrafolk is nog altijd een kraker en ook op andere platen is er wel wat kwaliteit geleverd, maar wat ze nu doen is zeer teleurstellend. Echt jammer, want dat oude werk was geweldig en sfeervol.