Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-05-2020

Suicide Attack - No More Room In Hell
Jaar van release: 2020
Label: eigen beheer

Suicide Attack - No More Room In Hell

Bijna een jaar geleden mochten we de videoclip voor Bliss Of Death in première laten gaan. Wie had toen kunnen bedenken dat Suicide Attack het debuutalbum uitsluitend digitaal zou uitbrengen als afscheidscadeau? Oprichter en frontman Frans Swaters in elk geval niet. Suicide Attack was op de goede weg. Althans, dat leek zo te zijn. Met Bauke Klis als opvolger voor bassist Stefan Rijnsburger (die nog wel te horen is op No More Room In Hell) was de bezetting weer compleet. De in datzelfde bericht aangekondigde ep is niet verschenen en het debuutalbum liet op zich wachten, maar toch was het een verrassing dat de band uit elkaar zou gaan.

De ep Prepare For Attack! (2015) wist mij destijds niet volledig te overtuigen. Echter, toen ik live enkele nieuwe nummers had gehoord, groeide mijn enthousiasme en gelukkig laat drummer Jordy Zoethout op No More Room In Hell dat koebelletje achterwege. De ouderwetse Bay Area-thrash wordt afgewisseld met klassieke heavy metal en moderne elementen, waardoor de muziek veel afwisseling biedt. De strakke riffs en de rauwe vocalen van Frans geven het catchy geheel voldoende agressie om ook die hard-thrashers tevreden te stellen. Zo staat Extreme Hatred garant voor een flinke adrenalinestoot, waarbij de vervormde stem van Frans zeker bijdraagt aan het luisterplezier. Ook Extermination is een nekbreker om je vingers bij af te likken en YWHW doet daar nauwelijks voor onder.

Dat de catchy melodielijnen uitstekend gecombineerd worden met rauwe thrash, bewijst Wake Up, met duovocalen van Frans en leadgitarist Eelco Klis. Wat echter opvalt, is dat de nummers niet dezelfde sound hebben. Dat verschil is vooral te horen tussen Perfect Kill en YWHW. Mij stoort het niet. Het past wel bij de old school-vibe die deze plaat kenmerkt. Neem bijvoorbeeld het filmfragment uit Dawn Of The Dead dat het album inleid. “When there’s no more room in hell, the dead will walk the earth” komt uit de originele film van George A. Romero (1978).

Hoewel de plaat naar thrash-maatstaven aan de lange kant is, verveelt het album geen moment. De nummers blijven ook na vele luisterbeurten goed overeind staan. De enige track die uiteindelijk een beetje door het ijs zakt, is Evil Within. Pas halverwege komt het nummer een beetje op gang, maar in de slotfase ligt verveling opnieuw op de loer. Neemt niet weg dat No More Room In Hell simpelweg een goede plaat is geworden. Er is dus geen enkele goede reden te bedenken om het debuutalbum van Suicide Attack niet te beluisteren op Spotify of andere streamingdiensten. Helaas komt er geen opvolger.

Tracklist:
1. Last Dawn
2. Bliss Of Death
3. Violation
4. Recognition
5. Extreme Hatred
6. Evil Within
7. Wake Up
8. Extermination
9. Perfect Kill
10. YWHW
11. War Machine

Score: 76 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 31 maart 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]