Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-05-2020

Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Joey DeMaio zal er niet om kunnen lachen, maar dat maakt me eigenlijk weinig uit. Om maar meteen even een quote van Neerlands bekendste nicht aan te halen: ik heb het uitgegierd van het lachen toen ik het artwork zag. Uiteraard is dit pure heiligschennis, maar ik heb wel vaker om zaken gelachen waarvoor ik ooit nog in de hel zal belanden. Het in 2005 uitgebrachte Other Bands Play, Nanowar Gay van deze Italiaanse gaylords wist me ook al op de lachspieren te werken.

Om de landgenoten van Rhapsody Of Fire (zij bleken niet de rechten van de naam Rhapsody in handen te hebben) te sarren, hebben de heren van Nanowar ervoor gekozen om ‘Of Steel’ aan hun naam toe te voegen. Verder zijn er geen wijzigingen. Wederom handelen de teksten over stoere driewielers, homoseksualiteit, happy meals en jedi’s. Wat dat betreft is de verrassing er wel een beetje af, maar het wordt wel gebracht met een goed gevoel voor muzikaliteit.

De lijfsong Nanowar is sterk ingespeeld en bevat aanstekelijke teksten. Live zal deze het dan ook erg goed doen. Zeer grappig zijn bijvoorbeeld ”The Nanowar’s Prayer” (gebaseerd op Manowar’s The Warrior’s Prayer) en Blood Of The Queens (een combinatie van Blood Of The Kings en Battle Hymn). De boel wordt opgeleukt doordat er regelmatig delen van popsongs in de nummers en grappige geluidseffecten zijn verwerkt, maar helaas slaat Nanowar de plank soms ook vreselijk mis. RAP-sody bijvoorbeeld, is een tergend nummer in de stijl van de populaire rapper Shaggy. Sommige andere songs zijn in het Italiaans en verliezen daarmee elke humoristische waarde buiten Italië.

Hoe leuk sommige parodieën ook zijn, uiteindelijk zet ik zelf liever de originele songs op. Daarmee zet ik direct een vraagteken bij de houdbaarheid van deze cd. De songs groeien niet, omdat je ze vaak al kent. Voor een keertje is het wel leuk, maar verder is Into Gay Pride Ride eigenlijk niets anders dan kastvulling. En dan is het lachen je wel vergaan.

Tracklist:
1. Metropolis Part3 - The Legacy
2. Nanowar
3. Stormlord of Power
4. "The Nanowarrior's Prayer"
5. Blood Of The Queens
6. "DJ Fernanduzzo"
7. Odino & Valhalla
8. "Radio Grafia #2"
9. Surprise Love
10. Forest Of Magnaccions
11. "1 Vs. 100"
12. Look At Two Reels
13. Lamento Erotico
14. RAP-sody
15. Karkagnor's Song - The Hobbit
16. Karkagnor's Song - In The Forest

Score: 60 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 november 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Reactie van Bastiaan op 02-11-2010 om 16:01u

Dat de verrassing eraf is, is eigenlijk toch ook wel logisch? Manowar en Rhapsody zorgen ook nooit voor verrassingen. Verder vind ik het wel grappig om een keer gehoord te hebben, maar verder ook niets bijzonders.

Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Reactie van dennes666 op 06-11-2010 om 12:05u
Score: 55 / 100

dit is echt zo'n youtube bandje niet een band waar je leuk 15 euro voor neer wil leggen. di tlaat je horen aan je vrienden en dan is de lol er wel af een 5.5 is daarom volgens mij aardig goed ;)

Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Reactie van youri op 31-03-2011 om 22:11u
Score: 80 / 100

ik vind RaP-sody juist wel grappig :)

Nanowar Of Steel - Into Gay Pride Ride
Reactie van Bart M op 18-02-2012 om 11:40u
Score: 90 / 100

Nou, ik kan hier dus wel een hele tijd van genieten! Het is niet alleen de humor maar zeker ook de muziek die geniaal is. Misschien een leuk idee om de ruiter op de voorkant van het album onder mijn Manowar tatoo te zetten ;-)