Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-05-2020

Nanowar - Other Bands Play, Nanowar Gay
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Nanowar - Other Bands Play, Nanowar Gay
Soms vraag je je af of bands niet inzien dat ze eigenlijk best wel lachwekkend zijn. Luister naar een band als Rhapsody of Manowar, en je zou in lachen moeten uitbarsten, zo cliché en overdreven is het allemaal. Ik vermoed dat de Italianen van Nanowar, jawel met een N, dat ook gedacht hebben, en daarom deze parodieband gestart zijn. Voor hun eerste demo True Metal Of The World hadden ze schaamteloos een voorkant van Manowar verneukt, en zong men constant over true metal. Het volledige album gaat rustig verder op die tour.

Na de "intrue" begint het al goed, met een nummer over stoere driewielers (in plaats van Harley's). Ook gaan er weer nummers over true metal. Het moge duidelijk zijn, Manowar wordt redelijk belachelijk gemaakt. Rhapsody komt ook weer aan bod, onder andere door over de kracht van zwaarden te zingen in een nummer waarvan het typen van de titel langer duurt dan het nummer zelf (en de intro ervan duurt ongeveer 20x zo lang). Metallica wordt gecovered, maar omdat mijn Italiaans amper verder reikt dan "pizza" en "spaghetti" heb ik geen idee wat ze precies met de tekst hebben uitgehaald. Duidelijker is de parodie op Iron Maiden's Number of the Beast, wat deze keer over sekslijnen gaat. Het is werkelijk hilarisch. En ook Manowar wordt "gecovered", en dan nog wel hun bekende nummer Kings Of Metal...

Grappige teksten verzinnen is natuurlijk niet zo moeilijk. De kunst is het om daar ook nog goede muziek bij te maken. Ook dat lukt Nanowar redelijk. Het zijn vooral standaard heavy metal deuntjes, die niet al te complex zijn. Het past goed bij de thema's, maar meer dan dat is het niet. Gelukkig luister je deze cd luister niet om de geweldige muziek, maar om de hilariteit. Je kunt het in hetzelfde vakje scharen als Weird Al Yankovic, maar dan met een metal inslag.

Tracklist:
1. Intrue
2. Tricycles of Steel
3. True Metal of The World
4. Burger
5. King
6. Introducing The Power
7. Power of the Power of the Power of the Power of the Power of the Power (of the Great Sword)
8. Pino
9. Metal-La-La-La
10. Gioca Trué (Other Bands Play, Nanowar Gay)
11. Number Of The Bitch
12. Entra L'uomo Di Sabbia
13. Triumphant March of the Nano-Warrior
14. Outrue

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 22 september 2005

Koop dit album in

Meer Nanowar:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nanowar - Other Bands Play, Nanowar Gay
Reactie van Audiophile op 22-09-2005 om 12:41u
Score: 100 / 100

HIEGH!

Nanowar - Other Bands Play, Nanowar Gay
Reactie van arnibes op 22-09-2005 om 21:53u
Score: 100 / 100

Ik doe met audiophile mee.

Nanowar - Other Bands Play, Nanowar Gay
Reactie van Mortality op 24-10-2005 om 12:00u
Score: 95 / 100

Heerschende schijf !!!! NANOWAR GAY !