Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-07-2020

Dikke Dennis & De RÝckers - Prehistorisch Beest
Jaar van release: 2020
Label: Down At The Nightclub Records

Dikke Dennis & De RÝckers - Prehistorisch Beest

Zanger/tatoeŽerder/acteur Dikke Dennis is bij rockminnend Nederland vooral bekend van zijn bijdragen aan het gezelschap Peter Pan Speedrock. Het nummer De Schoppen-Aas, waarin de beste man de vocalen voor zijn rekening neemt, was tijdens optredens van de Eindhovense band vaak een hoogtepunt. De Nederlandstalige versie van de MotŲrhead-klassieker gaat er nog altijd goed in, ook al is Peter Pan Speedrock al jaren gestopt met spelen.

Dikke Dennis zoekt nog altijd het podium op en dat doet hij sinds een aantal jaren met De RÝckers. Het kwartet speelt punk- en rockklassiekers met Nederlandse teksten (denk aan werk van MotŲrhead, Ramones en Dead Boys) en maakt eigen nummers volgens eenzelfde receptuur. Prehistorisch Beest is de eerste 7" in een serie van singles, waarop studiomateriaal van Dikke Dennis & De RÝckers te horen is.

Met aanlokkelijk superheldenartwork op de cover brengt de band twee heerlijke songs uit. Door het Nederlands en de live-in-the-studio-productie doen ze denken aan de hoogtijdagen van de Nederlandse garagerock (Nederbiet). Beide nummers zijn goed ingespeeld en grijpen direct. De teksten zijn vermakelijk en eveneens pakkend. Dennis brengt deze bovendien vol overtuiging en voorziet de tracks van goed geplaatste schreeuwen. Prehistorisch Beest en Geen Reet Te Doen (oorspronkelijk Ain't Nothing To Do van White Boys) zijn dan ook twee prima, vrolijk stemmende pretpunksongs die naar meer smaken.

Tracklist:
1. Prehistorisch Beest
2. Geen Reet Te Doen (Dead Boys-cover)

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 mei 2020

Meer Dikke Dennis & De RÝckers:

[ Terug naar de Album Reviews ]