Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-05-2020

Hangman - One By One
Jaar van release: 2019
Label: Flatspot Records
Hangman - One By One
Even terug naar september vorig jaar. Dit album alsnog reviewen gebeurt inderdaad met een reden. Liefhebbers van old school hardcore in het straatje van Madball moeten, en ik benadruk moeten, de eerste full-length van het Amerikaanse Hangman namelijk gaan beluisteren. Met negen swingende nummers en een speelduur van achttien minuten gaat het hart bij voorbaat al sneller kloppen. Het relatief kleine label Flatspot Records heeft er goed aangedaan om de heren in te lijven. De stal blijkt een neusje te hebben voor opkomend talent.

Namen die naast Madball komen bovendrijven zijn No Turning Back, Neglect en Knuckledust. Dit vijftal zet in op een hardcoregeluid uit de jaren negentig en koppelt dat aan groovende gitaarpartijen, swingende breakdowns en brute moshparts die we lang niet alle dagen meer horen. Dat vocalist Dan Mulligan daarnaast ook een herkenbare, rauwe (hardcore)stem bezit die naadloos aansluit bij het geluid, verdubbelt het plezier. De teksten zijn goed verstaanbaar en met volle overgave gebracht. De kracht en energie sijpelen door je speakers heen en geven een energieboost van jewelste. Met speels gemak lopen de statische powerchords in Another Day, New Down en Worthless over in uptempo, dansbare hardcore. Tijdens One By One horen we een herkenbare stem, namelijk die van Aaron Butkus (Death Threat). Wat een krachtige samenwerking komt daar tevoorschijn.

Laat ik het net zoals het album One By One kort maar krachtig houden; dit is gewoon een heel vette plaat. De muziek laat je letterlijk en figuurlijk met de borst vooruit lopen en geeft het gevoel dat je de wereld aankan. De korte speelduur geeft des te meer reden om het album regelmatig op repeat te zetten. Een doorgewinterde hardcorefan weet wat hem te doen staat. Supporten die hap!

Tracklist:
1. One Mistake
2. Edge Of The World
3. Another Day
4. One By One
5. New Daan
6. Heat
7. Intro
8. Worthless

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 27 maart 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]