Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-05-2020

Sick Of It All - Wake The Sleeping Dragon
Jaar van release: 2018
Label: Century Media
Sick Of It All - Wake The Sleeping Dragon
De slingers en confetti mogen weer uit de kast tevoorschijn komen. De oude rotten van Sick Of It All zijn terug met het twaalfde (!) studioalbum. Als je denkt dat het gezelschap inmiddels afgeschreven is, kom je mooi bedrogen uit. Op Wake The Sleeping Dragon horen we het venijn er wederom vanaf spatten en tovert elk nummer steevast een glimlach op het gelaat. Tja, sommige bands hebben nu eenmaal zo'n status.

Met single Inner Vision trappen de New-Yorkers op een ouderwetse manier af. Het is een opzwepend, old school nummer dat meteen de toon zet. Onmiskenbaar Sick Of It All, dat vooral. Dat bekende geluid en kordate optreden horen we eveneens in nummers als To The Wolves en Work The System. Hardcore gaat weer hand in hand met punkinvloeden. Deze combinatie voelt als een vertrouwde, warme douche. Een van de favorieten uit deze categorie is Robert Moses Was A Racist. Lekker uptempo zonder al te veel franje. Zanger Lou Koller springt er vanouds uit met zijn statische zanglijnen en kenmerkende stem.

Daarnaast horen we op Wake The Sleeping Dragon ook een goede afwisseling in tempo en stijlen. Zo zijn onder andere The Crazy Whiteboy Shit, The Snake (Break Free) en Deep State voorzien van hoekige riffs, subtiele basloopjes en stuwend drumwerk. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een contrast met de eerder genoemde tracks. Het is een wisselwerking die Sick Of It All altijd heeft doorgevoerd, maar het blijft knap om de vaart er op een gevarieerde manier in te houden. De minuten vliegen voorbij en het voelt zodoende tijdloos aan.

Partykrakers mogen natuurlijk ook niet ontbreken op Wake The Sleeping Dragon. Hoewel de tekstuele boodschap over dierenmishandeling verhaalt, is Bull's Anthem wel zo'n meezinger. Ook 2 2 en Always With Us bevatten de klassieke ingrediënten zoals sing-alongs, die garant zullen staan voor een feest tijdens optredens. Titelnummer Wake The Sleeping Dragon zal in die zin ook zeker live gaan zorgen voor voldoende beweging.

Sick Of It All heeft de lat hoog gelegd. De heren komen niet zomaar met een zoveelste album op te proppen, maar brengen een fris, swingend en gevarieerd plaatje uit met Wake The Sleeping Dragon. Elke liefhebber komt weer ruimschoots aan zijn trekken. De boodschap zit ditmaal verpakt in een iets sarcastischer en subtieler jasje, maar blijven schoppen tegen de huidige gang van zaken doen de mannen toch wel. Niets dan respect en we kijken uit naar de eerstvolgende optredens in de buurt!

Tracklist:
1. Inner Vision
2. That Crazy White Boy Shit
3. The Snake (Break Free)
4. Bull's Anthem
5. Robert Moses Was A Racist
6. Self Important Shirthead
7. To The Wolves
8. Always With Us
9. Wake The Sleeping Dragon
10. 2 2
11. Beef Between Vegans
12. Hardcore Horseshoe
13. Mental Furlough
14. Deep State
15. Bad Hombres
16. Work The System
17. The New Slavery

Score: 85 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 7 november 2018

Koop dit album in

Meer Sick Of It All:

[ Terug naar de Album Reviews ]