Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

04-06-2020

SoulHealer - Up From The Ashes
Jaar van release: 2018
Label: Rockshots Records

SoulHealer - Up From The Ashes

Het Finse SoulHealer bracht in een periode van vier jaar maar liefst drie albums uit. Dat vonden deze vertolkers van traditionele melodische metal toch wat veel en er werd dan ook besloten het iets rustiger aan te doen. Up From The Ashes is na een pauze van enkele jaren het nieuwe studioproduct. Het vertrek van enkele bandleden doet vermoeden dat er meer achter die break zat dan slechts het rappe tempo. Het vernieuwde kwintet keert echter in topvorm terug.

Niet dat er veel gewijzigd is aan de muzikale koers. Het is nog altijd een mengelmoes van licht te verteren melodische metal met hier en daar wat powermetalinvloeden, hoewel de nadruk vooral op dat eerste is komen te liggen. De vooruitgang zit hem met name in de zang van Jori Kärki, die nog altijd met een zwaar, soms moeilijk te verstaan Fins accent zingt, maar tegelijkertijd meer emotie en melodie in zijn zanglijnen heeft weten te brengen. Een wereldzanger zal hij nooit worden, maar voor deze veelvuldig bewandelde muzikale richting brengt hij het er aardig vanaf. Daarnaast is de productie glashelder en bevat het album een aantal zeer aangename nummers.

Up From The Ashes is simpelweg een fijne plaat en past prima in het straatje van liefhebbers van bijvoorbeeld Hammerfall. Grensverleggend of wereldschokkend wordt het nergens, maar dat lijkt ook niet de ambitie van dit vijftal te zijn. Degelijke muziek maken is al wat telt en dat doen de heren zeker met bescheiden pareltjes als The Final Judgement en Prepare For War.

Tracklist:
1. Up From The Ashes
2. Through Fire And Ice
3. Fly Away
4. Sins Of My Father
5. Prepare For War
6. Pitch Black
7. The Final Judgement
8. Behind Closed Doors
9. Am I In Hell
10. Land Of The Free

Score: 74 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 13 oktober 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]