Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-05-2020

Y&T en Lord Volture
Op 15 oktober 2015 in Gebouw-T, Bergen op Zoom
Een review door Guus
Foto's door Tonnie
Y&T is een graag geziene gast in ons landje. Toch is het een poos geleden dat ik de band van Dave Meniketti en consorten aan het werk zag. Anno 2015 heeft de band na veertig jaar nog steeds bestaansrecht getuige het sterke optreden wat de rockformatie in het kader van hun Worldtour, met als support het vaderlandse Lord Volture, gaf in Gebouw-T te Bergen op Zoom. Ondanks dat we jaren terug moeten (2010) om de laatste studioplaat van de heren te mogen begroeten heeft de band in haar catalogus nog genoeg songs om twee uur lang hun fans te plezieren.

Na in een lange file gestaan te hebben op weg naar de Westbrabantse venue kwam uw reviewer te laat aan om gehele show van de Nederlandse trots Lord Volture te zien. Helaas kon ik slechts het laatste nummer meepakken van de setlist te weten Hearts Of Steel. Een beukende song, met een verwijzing naar metalgods Judas Priest, maar met een eigen touch van de gebroeders Marcelis. Bij navraag naar de reacties van mede-concertgenoten die ook aanwezig waren heb ik toch het één en ander moeten missen van deze korte opwarmer.

Lord Volture @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 15-10-2015

Na een korte rustpauze ging het doek omhoog en klonk de intro van From The Moon, het thema van het album Black Tiger, gevolgd door het met orkaankracht overweldigende Hurricane. Een binnenkomer van jewelste als je het mij vraagt. Wat meteen opviel was dat de zang van de bijna eenenzestigjarige Dave qua geluid niet goed afgesteld was. En dat mag de geluidstechnici aangerekend worden. Met name voorin de zaal was dat goed merkbaar. Helaas werd dat euvel niet verholpen in de loop van dit optreden. Desalniettemin een enthousiaste opener van de mannen uit Californië.

Y&T @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-10-2015

Hierna volgde het minder bekende L.A. Rocks van het onderschatte Contagious. Andere aspecten die opvielen was, de spelvreugde die de vier heren, na al die jaren touren, tentoonspreidden. Alleen maar goedlachse en vrolijke gezichten. Het concert vervolgde met twee klassiekers namelijk Black Tiger en Mean Streak van de gelijknamige albums en de songs How Long (van Facemelter ) en Rhythm Or Not. Bij de akoestische gitaarintro van Dirty Girl ging de zaal plat en niet veel later door dé topper onder de rockballads I Believe In You, met een niet meer identieke solo als destijds, maar meer in een aangepaste versie.

De heren John Nymann, Brad Lang (bas) en Mike Vanderhule (drums) werkten zich in het zweet en lieten zien dat ze terecht een vaste waarde zijn in de line-up. Na Cold Day In Hell, Eyes Of A Stranger, I Want Your Money, de chartsingle Summertime Girls (bekend van MTV) en I’m Coming Home kwam er nog zo’n weergaloze semi-ballade te weten, Rescue Me. Na een gig van bijna twee uur konden de toegiften hierna natuurlijk niet uitblijven: het verpletterende Open Fire, Hell Or Highwater en het machtige Forever maakte het publiek alleen nog maar uitzinniger van vreugde. Y&T maakte aan alle twijfels (als deze er überhaupt waren) een einde en kan nog jarenlang mee.

Y&T @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-10-2015

Setlist:
1. Intro (From the Moon)
2. Hurricane
3. L.A. Rocks
4. How Long
5. Black Tiger
6. Rhythm Or Not
7. Mean Streak
8. Dirty Girl
9. Midnight In Tokyo
10. Take You To The Limit
11. Cold Day In Hell
12. I Believe In You
13. Eyes Of A Stranger
14. Contagious
15 .I Want Your Money
16. Summertime Girls
17. Rescue Me
18. I'm Coming Home Toegift:

19. Open Fire
20. Hell Or High Water
21. Forever

Y&T @ Gebouw-T, Bergen Op Zoom, 25-10-2015

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Andre Smoor op 02-11-2015 om 20:44u


Y&T is altijd goed en hebben een geweldig euvre uitgebracht. Ik heb ze in het verleden vaak gezien, en het was altijd feest. Helaas heb ik nu ze moeten missen, maar aan de setlist te zien was het top. Leuk dat je ook Contagious aanstipte, inderdaad erg ondergewaardeerd, maar van het nummer I''ll cry for you krijg ik nog steeds kippevel. Sympathieke band.

Reactie van benger op 02-11-2015 om 21:26u


Y&T hebben mij nog nooit teleur gestelt, top band

Reactie van sikkie op 02-11-2015 om 21:53u


Y&T stelt idd nooit teleur, staat als een huis live
zie ze wel liever in een zaal dan op een festival

Reactie van Johnny op 02-11-2015 om 22:58u


Toen de albums Y&T en Black Tiger uitkwamen dat ik en met mij velen dit wordt een hele grote wereldberoemde band. Helaas op een of andere manier hebben ze de boot gemist. Ik begrijp het nog steeds niet. Het waren geen maloten zoals bijvoorbeeld Anvil. Maar ik ben ook midden 80 afgehaakt met albums van hun kopen ( behalve live 1990 ) . De concurrentie was groot en het budget beperkt.

Reactie van appie op 03-11-2015 om 12:34u


Kwalitatief minstens van hetzelfde niveau en muzikaal het midden houdend tussen Van Halen en Whitesnake heb ik nooit begrepen dat deze heren nooit dezelfde successen hebben gehaald als die 2 bands.

Reactie van Jelle op 03-11-2015 om 20:36u


Al vanaf midden jaren ''80 trouw bezoeker van deze topband, en nog geen slecht concert meegemaakt. Altijd goed gehumeurd, kwalitatief hoogstaand, en na de concerten steevast tijd voor een praatje of foto. Toppers.

Reactie van HansR op 10-11-2015 om 10:25u


Gezien op 17-10 in Leiden. Zeer goede akoestiek. Dave was zeer goed bij stem. Sedert "74 fan en vanaf 2003 zijn ze volop aan het toeren en doen ze ieder jaar ons landje aan, waarvan ik ze 1 jaar gemist heb. En altijd spelen ze vol enthousiasme en met veel plezier en het staat als een huis. Na afloop met ze kletsen en op de foto. Ik hoop alleen, dat ze ooit wat nummers gaan spelen van de twee eerste grandioze cd''s. Kijk er naar uit om ze volgend jaar weer te zien.