Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-07-2020

Maiden United
Op 10 april 2011 in Mezz, Breda
Een review door Patrick
Maiden United bracht eind vorig jaar het album Mind The Acoustic Pieces uit dat een eigen akoestische interpretatie vormt van het Piece Of Mind album van Iron Maiden. Na een aantal optredens in Engeland staat de band op deze mooie zondagavond in april in de Mezz in Breda. Het podium is voor de gelegenheid sfeervol aangekleed met bij het album passende backdrops en onder andere kandelaars met kaarsen. Hiermee wordt een intieme sfeer gecreŽerd die perfect past bij het akoestische optreden van Maiden United.

De band presenteert deze avond natuurlijk het album Mind The Acoustic Pieces dat in zijn geheel wordt gespeeld, afgewisseld met nog wat andere Iron Maiden klassiekers in een akoestisch jasje. Breda beleeft deze avond de premiŤre van de Maiden United vertolking van 22 Acacia Avenue. Damian Wilson vervult een glansrol en laat horen dat hij met recht als een van de beste zangers van Nederland wordt bestempeld. Daarnaast is hij een voortreffelijk entertainer die een aardige show weet neer te zetten.

Naast Damian Wilson is op plaat ook Anneke Van Giersbergen te horen en tijdens deze avond in Breda is zij ook van de partij. Anneke zingt onder andere Sun And Steel en een mooie versie van Wasted Years, natuurlijk bijgestaan door Wilson. Overigens mogen ook de overige bandleden die het podium van de Mezz deze avond bevolken worden genoemd. Op gitaar horen we Ruud Jolie (Within Temptation), op basgitaar Joey Bruers (Maiden United), piano Marco Kuypers (Cloudmachine) en op drums Mike Coolen (Within Temptation). Kortom het zijn niet de minste muzikanten die aan de Mezz deze avond hun liefde voor Iron Maiden betuigen en dat laten ze vol overgave horen. Zowel de band als het publiek genieten overduidelijk van dit optreden.

Na zoín anderhalf uur is het helaas tijd voor het laatste nummer. Maiden United sluit deze mooie avond in stijl af met To Tame A Land, waarbij het aanwezige publiek getrakteerd wordt op een schitterend duet tussen Anneke van Giersbergen en Damian Wilson. Hiermee komt een einde aan een memorabele metalavond in de Mezz.

Setlist:
1. Where Eagles Dare

2. Quest For Fire

3. Children Of The Damned

4. Still Life

5. Revelations

6. The Evil That Men Do

7. 22 Acacia Avenue

 8. Die With Your Boots On

9. Sun And Steel

10. The Flight Of Icarus

11. The Trooper

12. To Tame A Land

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van pos op 22-04-2011 om 12:40u


Nou 22 Acacia Avenue spelen ze al de hele tour geloof ik. En Damian Wilson is natuurlijk helemaal geen Nederlander maar een Engelsman.

Reactie van wyrm op 22-04-2011 om 15:42u


Je bedoelt waarschijnlijk dat Damian Wilson in Nederland tot een van de beste zangers te wereld wordt gerekend. En daar sluit ik me bij aan!

Reactie van kef op 22-04-2011 om 19:58u


Heb Damian Wilson diverse malen gesproken bij concerten van Threshold en DWB. Erg aardige en spontane gast.

Reactie van marcel op 28-04-2011 om 22:29u


waar is Paul?

Reactie van MU op 13-06-2011 om 18:20u


En waarschijnlijk bedoel je dat Joey ook de bassist van Up The Irons is.

Reactie van Marcel op 16-06-2011 om 20:32u


Dit is zo makkelijk covers Iron Maiden. Kom op maak eens je eigen nummers, dit is copy paste werk.